Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş akbank Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı ato

Kremlin: ABD Kimyasal Saldırıya İlişkin Gerçeklerle Yüzleşmeyi Reddediyor

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD ve bazı Batılı ülkelerin Suriye'nin Duma ilçesinde düzenlendiği öne sürülen kimyasal saldırıya ilişkin “gerçeklerle yüzleşmeyi reddettiği” eleştirisinde bulundu. 

ABD ve bazı Batılı ülkelerinin kimyasal saldırı hakkında “oldukça olumsuz tutum sergilediğini" belirten Peskov, "Gerçeklerle yüzleşmeyi reddediyor ve kimyasal madde kullanıldığına dair suçlamalarda bulunuyorlar" dedi. Peskov, suçlamalarda bulunarak herhangi bir soruşturma yapmadan hüküm vermenin Batılı ülkeler için bir “ gelenek” haline geldiğini savunan Peskov, bu ülkelerin hiçbirinin tarafsız soruşturmadan söz etmediğini kaydetti.

Bu tutumun diplomatik çabalar için manevra şansını belirgin biçimde azalttığını da söyleyen Peskov,  "Ancak bu, Rus tarafının diplomatik alandaki aktif çalışmalardan vazgeçme niyetinde olduğu anlamına gelmiyor. Bu çalışmalar doğal olarak devam edecek" sözlerine ekledi.

Sputnik ise açıklamaları yansıttığı haberinde, “Batılı ülkeler, Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı düzenlendiğini öne sürmüş ve bundan Suriye hükümetini sorumlu tutmuştu. Rusya, Duma'da kimyasal saldırı düzenlendiği iddialarını reddetmiş ve iddiaların tarafsız biçimde soruşturulmasını talep etmişti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.