Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS meb Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz gazi babalar günü ceyhun irgil

Lieberman: Hamas İle Ateşkese İnanmıyorum, Konuşacak Bir Şeyimiz Yok

El Fetih liderliği, İsrail’in Hamas’a  Rum Kesimi’ne “bir liman”, Eliat yakınlarında “bir havaalanı önerdiğini” duyuran  İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Hamas’ın İsrail’i "yok etme” hedefini devam ettirdiği sürece uzun vadeli bir ateşkes  anlaşmasının mümkün olmadığını öne sürdü. Lieberman “Hamas ile konuşacak bir şeyimiz yok” dedi.

Avigdor Lieberman,  Mart sonundan başlayarak Filistinlilerin yoğun protesto gösterilerine sahne olan Gazze sınırına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında  Hamas ile uzun vadeli bir ateşkes anlaşmasının mümkün olmadığını savundu.

Gazetecilere konuşan Lieberman Hamas için   “tek hedefi İsrail devletini yok ekmek olan terör örgütü. Hamas ile konuşacağımız bir şey olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 

Mısır’ın arabuluculuğu ile yapılan görüşmelere değinen Lieberman, Hamas’ın  roketler ve tüneller dahil askeri yığınaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Lieberman, Mısır’ın İsrail ile Hamas arasında sağlamaya çalıştığı uzun bir ateşkes için şu savları dile getirdi:

“Akeşkes’e inanmıyorum. Var olan tek düzenleme, sahadaki realite. Son birkaç gün gördük ki Hamas’ın burada (Gazze’de) olup bitenler üzerinde tam kontrolü var.”

Bu arada,  Jerusalem Post gazetesine göre, Filistin’de iktidardaki El Fetih Başkan Yardımcısı  Mahmut El Alul’un Mısır  medyasına verdiği demeçte ABD Başkanı Donald Trump’ın henüz açıklanmayan yeni Ortadoğu barış planı kapsamında İsrail’in Hamas’a yaptığı önerileri dile getirdi.

El Alul, İsrail'in Hamas'a yaptığı önerilerin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bir liman, İsrail’in güneyindeki Eilat limanı yakınlarındaİsrail'in gözetimindeki bir havaalanı ile Kadar'a uçuşları için bir havayolu hattını içerdiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
İsrailHamas
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.