Merkel Yeni Koalisyondaki Bakanlarını Belirledi

Almanya’da Başbakan Angela Merkel'in sosyal demokratlarla oluşturulması beklenen yeni “büyük koalisyon”un hristiyan demokrat bakanları belirlediği bildiriliyor.

Alman basınına göre Başbakan Angela Merkel'in partisinin Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ile kuracağı olası yeni bir “büyük koalisyon” hükümetinde yer alacak bakanların listesi hazır.

CDU kaynaklarına dayandırılan haberlere göre Angela Merkel’in sağ kolu olarak bilinen Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Ekonomi Bakanı olacak. Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise Savunma Bakanlığı'nda kalması planlanıyor. Altmaier, halen Özel İşler Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nı da yürütüyor.

DW Türkçe’ye göre, sık sık Merkel'e yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Jens Spahn‘ın Sağlık Bakanı, Julia Klöckner'in Tarım Bakanı, Anja Karliczek'in adı ise Eğitim Bakanı olarak geçiyor.

Bu arada, Sosyal  Demokrat Parti'nin (SPD) Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileriyle yeniden koalisyon hükümeti kurmasına karar verecek olan yüz binlerce parti üyesine seçim belgelerinin gönderilmesine geçen hafta başlandığı, üyelerin 2 Mart'a kadar koalisyon sözleşmesini oylayabileceği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.