Mistura: Ateşkesin Başarılı Olma Şansı Yüksek

Münih Güvenlik Konferansı'na katılan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de MisturaSuriye’deki ateşkesin geçmişteki benzer girişimlere göre daha yüksek bir başarı şansının bulunduğunu belirtirken, Rusya ve Türkiye’nin sahada varlık gösterdikleri için etki yapmaları olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.

Staffan de Mistura,  Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada  Suriye’deki ateşkes ile ilgili olarak Türkiye ile Rusya arasında görüşmelerin devam ettiğini belirterek “Ve bu ateşkese, öncekilerinden daha fazla uyuluyor ve bence öncekilerden daha faza başarma şansı var” dedi.
BM’nin Astana müzakere sürecini desteklediğini belirten de Mistura, görüşmelerin ateşkes ve insani konulara odaklandığını anımsattı.
De Mistura, Cenevre’de bu ay yapılması planlanan Suriye toplantılarına değinirken de görüşmelerin BM Güvenlik Konseyi 2254 nolu kararın içerdiği, yönetim, anayasa ve seçimler gibi konulara odaklanacağını ifade etti.

Bu arada, de Mistura’nın konuşmasını yansıtan Sputnik İngilizce, haberinde “Suriye’de 30 Aralık’ta uygulanmaya başlanan ateşkes, Rusya ve Türkiye tarafından destekleniyor ve devam eden ihlal haberlerine rağmen genel olarak tutuluyor. BM Aralık ayında o çabaya destek veren bir karar onayladı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.