Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer google akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Putin Ve Netanyahu Suriye’deki Koordinasyonun Güçlendirilmesini Konuşacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün Moskova’ya beş saat sürecek jet bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında Netanyahu’nun, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye’de Rus ve İsrailli hava güçleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi konusunu ele alacağı bildiriliyor.

Kremlin’e göre, iki lider Rusya ile İsrail arasında ticaret, ekonomi, kültür ve insani alanlardaki işbirliği ile Ortadoğu ve Suriye’deki durumu dahil kritik uluslararası ve bölgesel sorunları ele alacak.

Rus İngilizce haber kanalı Russia Today, “Netanyahu’nun ziyaretinin sadece beş saat sürmesi planlanıyor” dediği haberinde, görüşmede Suriye’de Rus ve İsrailli hava güçleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi konusunun ele alınacağı belirtti.

Haberde, “geçen ay İsrail Savunma Güçleri, Şam’ın yakınlarındaki stratejik bir hedefe bazı füzeler fırlattı” denilirken, Suriye devlet televizyonunun İsrail’in “karadan karaya füzeleriyle askeri mevzilerin hedef alındığını duyurduğuna dikkat çekildi.

NETANYAHU: İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ KONULARA ODAKLANACAĞIZ

Bu arada, İsrail’in önde gelen gazetelerinden Jerusal Post ise Netanyahu ile Putin arasındaki görüşmelerin Suriye savaşına odaklanması beklendiğini belirttiği haberinde, Netanyahu’nun Pazar günü yapılan İsrail Bakanlak Kurulu toplantısı sırasında verdiği bilgiyi de aktardı.

Netanyahu, toplantı sırasında Putin ile görüşmelerin “çeşitli bölgesel gelişmeler ile Suriye’de İsrail ordusu ile Rusya askeri güçleri arasında güvenlik koordinasyonunun güçlendirilmesi ve İsrail’in güvenliği açısından çok önemli olan bir dizi konuya odaklanacağını” söyledi.

Bu arada, JPost haberinde, Netanyahu’nun Moskova ziyaretinin Soçi kentinde Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne denk düşüneceğine işaret ederken,  “Soçi konferansının sponsorlarının Rusya, İran ve Türkiye'nin olduğunu" ifade etti.

Gazete, kongreye  katılması öngörülen delegelerin çoğunun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidarda kalmasına olanak sağlayacak bir çözümden yana tavır almaları beklendiği yönündeki haberlere dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.