Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Rusya’da En Büyük Askeri Tatbikat

Rusya’da Sovyet döneminden sonra Sibirya ve Uzak Doğu bölgelerinde düzenlenen en büyük askeri tatbikata 300 bin askerin katılacağı bildiriliyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinin Sovyet dönemi sonrası icra edeceği en büyük askeri tatkibat olan “Vostok-2018” tatbikatına ilişkin gazetecilere bilgi verirken tatbikatın 1981 yılından sonra yapılan en büyük tatbikat olacağını belirterek, "Bu tatbikat daha kapsamlı olacak. Bini aşkın hava aracı, Merkezi ve Doğu askeri bölgelerinden, doğal olarak Pasifik ve Kuzey filolarından yaklaşık 300 bin asker yer alacak" dedi.

“36 BİN TANK, ZIRHLI ARAÇ VE PİYADE SAVAŞ ARACI KULLANILACAK”

Tatbikatta 36 bin tank, zırhlı araç ve piyade savaş aracının kullanılacağı, 2 filodan hava indirme ve donanma kuvvetlerinin  de yer alacağnı anlatan Şoygu, tatbikatın 15 özel eğitim çalışmasıyla başlayacağını da ifade etti.

Sputnik haber ajansı, Şoygu'nun  açıklamalarını yansıtırken “Daha önce tatbikata Çin ve Moğolistan'ın da katılacağı ve Çin'den 900'ü aşkın askeri teçhizat, 30 savaş uçağı ve helikopterin de Rusya'ya sevkedileceğini bildirilmişti” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Bu arada bu tatbikat Rusya'nın geçen yıl gerçekleştirdiği ve Batı'da yoğun tepkilere yol açan Zapad-2017 tatbikatından daha büyük olacak. Zapad-2017'de 12 bin 700 asker, 70 askeri uçak, 10 gemi ve 680 kara aracı yer almıştı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.