Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

'Silahlı Pankart' İçin İlk Karar Çıktı

İsviçre'nin Bern kentindeki bir gösteride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başına silah dayalı şekilde gösteren pankarta ilişkin başlatılan soruşturmada ilk karar çıktı. NZZ gazetesine  göre, Bern Emniyet Müdürü Marc Heeb, gösteriyi organize eden kişilerin suçlanmayacağını açıkladı. Bu arada, Bern kenti savcılarının bireysel bazda, "şiddete teşvik" şüphesi ile soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

İsviçre'nin Bern kentinde 26 Mart’ta düzenlenen bir gösteri sırasında asılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı başına silah dayalı şekilde gösteren pankarta ilişkin bir soruşturmanın başlatıldığı, İsviçreli savcıların, pankartın, ülke yasalarının ihlal edilip edilmediğini araştırdığı açıklandığı anımsatıldı.
NZZ gazetesine göre, Bern Emniyet Müdürü Marc Heeb, söz konusu pankartla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gösteriyi organize eden kişilerin suçlanmayacağını açıkladı. Ancak gazete,  Bern kenti savcılarının, bireysel bazda, "şiddete teşvik" şüphesi ile soruşturmayı sürdürdüğünü de kaydetti.
Haberi yansıtan BBC Türkçe’ye göre, savcılık ofisinin, şüphelilerin kimliklerinin belirlenip belirlenmediği konusunda bir açıklama yapmadığı bilgisi verildi. 
Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ’nın da İsviçre'deki mitingle ilgili soruşturma başlattığı anımsatılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamasında "Onların sol partileri ve teröristler bir araya gelerek gösteri düzenlediler. İsviçre parlamentosunda kafama silah dayalı halde resmimi astılar" ifadelerini kullandığına dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.