Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye sıla Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Trump Suriye'yi Vurdu, Putin Sert Çıktı

Suriye’deki kimyasal saldırı üzerine ABD Başkanı Donald Trump’un “sürpriz” hızla Suriye rejimine ait bir askeri üssünü Tomahawk füzeleriyle  vurma talimatını vermesi tüm dünyada büyük yankı yaratırken Rusya’dan sert açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, saldırı için “saldırganlık” derken "Saldırı ABD-Rusya ilişkilerine ciddi zarar veriyor. Uluslararası hukuk ihlal edildi” sözlerini de kullandı.

Donald Trump’un Suriye’nin İdlib iline gerçekleştiilen ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda insanın ölümüne ve ciddi olarak yaralanmasına neden olan  kimyasal saldırıyı ağır dille kınamasından kısa bir süre sonra ABD’nin Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü’nü vurma talimatını vermesi sürpriz yarattı.
Doğu Akdeniz’de konuşlu USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden ateşlendığı belirtilen 59 adet Toma Hawk füzesiyle gerçekleştirilen ve birkaç Suriye askerinin ölümüne yol açtığı belirtilen saldırı üzerine, dünyanın çeşitli ülkelerinren açıklamalar geliyor. İsrail, saldırıya tam destek verirken Suriye rejiminin  başlıca destekçilerinden Rusya sert tepki geldi.

KREMLİN’İN AÇIKLAMASI
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Saldırı ABD-Rusya ilişkilerine ciddi zarar veriyor. Uluslararası hukuk ihlal edildi.(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, ABD'nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak gördü" dedi. Sputnik’e göre, Peskov “Putin ayrıca, ABD tarafından Suriye'ye yönelik saldırıların, uluslararası toplumun dikkatini Irak'taki sivil kayıplardan başka yöne çekme girişimi olarak görüyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.