Xi, Kuşak ve Yol Projesini, “Altın 10 Yıla” Taşıyacak Planı Açıkladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 3. Kuşak ve Yol Forumu’nda yaptığı konuşmada, birliğin gelecek 10 yılda odaklanacağı başlıkları açıkladı. Konuşmasında geçmiş dönemdeki başarılı çalışmaları anlatan Xi, girişimi modernizasyona yönelik aralıksız çabalarla başka bir “altın 10 yıla” taşımak için yeni hamleleri açıkladı. 



Xi, yüksek profilli bir forumun açılışında yaptığı açılış konuşmasında, bağlantının daha da geliştirilmesinden açık dünya ekonomisinin desteklenmesine kadar Kuşak ve Yol iş birliğini daha yüksek kalitede ve daha üst düzey kalkınmada yeni bir aşamaya taşımak için sekiz önemli adımı açıkladı.

Xi, Çin-Avrupa Demiryolu Ekspresi’nin yüksek kaliteli gelişimini hızlandırma ve diğer taraflarla birlikte Avrasya kıtası boyunca doğrudan demiryolu ve karayolu taşımacılığıyla bağlantılı yeni bir lojistik koridoru inşa etme sözü verdi.

Çin’in daha fazla ülkeyle serbest ticaret anlaşmaları ve yatırım koruma anlaşmaları imzalayacağını belirten Xi, imalat sektöründe yabancı yatırım erişimine yönelik tüm kısıtlamaları kaldıracağını söyledi. Hem imza niteliğindeki projeler hem de “küçük ama akıllı” geçim programları daha fazla finansman desteğiyle teşvik edilecek. Xi’ye göre, iki Çin politika bankasının her biri 350 milyar yuan (48,75 milyar dolar) finansman penceresi oluşturacak ve İpek Yolu Fonu’na ilave 80 milyar yuan enjekte edilecek.

Başkan ayrıca yeşil kalkınma, bilimsel ve teknolojik inovasyon, insanlar arası değişim, dürüstlük temelli Kuşak ve Yol iş birliği ve uluslararası Kuşak ve Yol iş birliği için kurumsal yapılanmaya daha fazla bağlılık sözü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.