Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama çin ihracat Türk Ekonomi Bankası tüpraş Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Yunanistan’da Yeni Hükümet Üyeleri Yemin Etti

Yunan hükümetinin yeni üyeleri, öğleden sonra Atina’da düzenlenen bir törende yemin etti.

Kathimerini gazetesine göre, Cumhurbaşkanı Prokopios Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipraş’ın huzurunda düzenlenen yemin töreni sırasında yeni bakanlardan 12’si “sivil görev yemini” tercih ederken 7’si bir din adamının yönettiği kısa bir dini törene katıldı.

Giannis Dragasakis’in Başbakan Yardımcısı görevini yürüteceği  yeni hükümette Savunma ve Dışişleri Bakanları değişmedi. Yeni hükümette Panos Kammenos Savunma Bakanı, Nikos Kotzias da Dışişleri Bakanı  olarak görevlerini sürdürecek.

Bu arada, yeni hükümeti değerlendiren Dijital Politika, Telekomünikasyon ve Enformasyon Bakanı Nikos Pappas, yeni hükümetin sadece bir partiden oluşmayan bir “işbirliği hükümeti” olarak niteledi ve yeni kabinenin “merkezi siyasi gücünün” ise Başbakan Aleksis Çipras’ın liderliğindeki Syriza partisi olduğunu söyledi.

Greek Observer’e göre, Pappas,  yeni hükümetle verilen “başlıca siyasi mesajın, ilerici siyasi yelpazenin açılım ve yeniden yapılanma mesajı” olduğunu da belirtti. 

Anahtar Kelimeler:
Atina
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.