Öne Çıkanlar terörist rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Burçin Usta Özbay

Zaharova: “Karlov Suikastı Soruşturmasında Türk Makamlarıyla Yakın İşbirliği İçindeyiz”

Geçen Aralık ayında Ankara’da uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaydeden Rus Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin soruşturmanın Türk makamları tarafından Rus yetkililerle yakın işbirliği içinde yürütüldüğünü bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “soruşturmanın gidişatı ve detayları hakkında konuşmak için erken” dedi.

Sputnik’e göre Mariya Zaharova, Rusya'nın Andrey Karlov suikastıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ancak şu anda detaylar hakkında konuşmak için erken olduğunu belirtti.  Moskova'da düzenlediği basın toplantısında soruşturma sürecine ilişkin açıklama yapan Zaharova, şunları söyledi:

"Suikastın soruşturması, Türk makamları tarafından Rus yetkililerle yakın işbirliği içinde yürütülüyor. Karlov'un katili Mevlüt Altıntaş'ın iş arkadaşları da dahil olmak üzere suikastla bağlantılı olduğundan şüphelenilen birkaç kişi gözaltına alındı."

Anlaşılır sebeplerden ötürü soruşturmanın gidişatı ve detayları hakkında konuşmak için erken olduğunu da kaydeden Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Rusya Büyükelçiliği'nin soruşturmanın gidişatını sürekli olarak "kontrol altında tuttuğunu" vurguladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.