Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "TEOG" Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreninde; "eğitim ve kültürde istenilen seviyeye henüz ulaşılamadığını" belirterek TEOG ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınav sistemine ilişkin eleştirilerde bulunarak “Dilini, tarihini, kültürünü en iyi şekilde öğrenmemiş bir evladımıza matematikte, kimyada, fizikte öğrendikleri yük gelir. Çünkü bu çocuğumuz aldığı eğitim öğretiminin neye yarayacağının, kendisini nereye taşıyacağının farkında değildir. Tamamen sınav kazanmaya odaklanmış bir sistemde arzuladığımız eğitime yer kalmaz. İşte TEOG’u bundan dolayı kaldıralım dedik, biz TEOG’la okumadık. Sınav bir amaç değil araçtır. Çocuklarımıza önce öğrendikleri bilgiyle kendilerine, ailelerine, ülkelerine,  insanlığa nasıl faydalı olabileceklerinin şuurunu aşılamamız gerekiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.