Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi Metina kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapı kredi

Eğitimde Yer Bilimlerinde Kalite Artacak

Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği alanlarındaki kontenjan, kalite, istihdam sorunlarının çözümü için “Yer Bilimleri Eğitimi Değerlendirme Komisyonu” oluşturulacak.

YÖK'te Jeoloji, Jeofizik ve Maden Mühendisliği programları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantının moderatörlük koltuğunda YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal oturdu.

Yer Bilimleri Programlarından, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği eğitiminin bütün yönlerinin görüşülmesi amacıyla ilgili programların Bölüm Başkanları ve bu bölümlerin bulunduğu Fakültelerin Dekanlarının katılımıyla Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, öncelikle Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği eğitimi ile ilgili kontenjan, kalite, istihdam ve bu sorunların çözümlerine dair öneriler tartışıldı. Toplantıda sorunların çözümü için ilgili alanlardaki Dekan veya Bölüm Başkanlarından oluşan “Yer Bilimleri Eğitimi Değerlendirme Komisyonu” oluşturulmasına ve bu Komisyonun iki aylık bir çalışma sonrasında bir rapor hazırlayarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na sunmasına karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.