Milyonların Beklediği Sınav: KPSS

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavları yarın gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 9 Haziran’da açıklanacak.

ÖSYM'nin yayımladığı 2016 KPSS Lisans Kılavuzu'na göre, sınav yarın sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. Genel kültür-genel yetenek sınavına girecekler sabah oturumuna, öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler ise öğleden sonra eğitim bilimleri oturumuna katılacak.

Sabah yapılacak genel kültür-genel yetenek oturumunda adaylar, genel kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 olmak üzere toplam 120 soruyu 120 dakikada cevaplandıracak.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 80 soruyu 100 dakikada cevaplandıracak.

ÖSYM takvimine göre, yarın gerçekleştirilecek 2016 KPSS’nin sonuçları 9 Haziran'da açıklanacak.

KİLİS\'TE KPSS SINAVI YAPILMAYACAK

ÖSYM, 22 Mayıs Pazar günü düzenlenecek KPSS’nin Kilis’te yapılmayacağını, buradaki adayların başka illerdeki sınav merkezlerine yönlendirileceğini duyurdu.

ÖSYM’DEN ANKARA UYARISI

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 2016-KPSS'nin uygulanacağı 22 Mayıs'ta, Ankara'da Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası ile giriş ve çıkışları), Hipodrom Caddesi-Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları-Gar kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi'nin (Ulaştırma Kavşağı-İstanbul Caddesi arası) araç trafiğine kapatılacağı bildirildi. 

Açıklamada, "22 Mayıs Pazar günü KPSS'ye Ankara'da girecek adayların mağduriyet yaşamaması için adayların bilgisine önemle duyurulur." ifadesine yer verildi.

2016 YILINDA YAPILACAK DİĞER KPSS SINAV TARİHLERİ

ÖABT: 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacak.

DHBT: 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak.

KPSS ORTA ÖĞRETİM VE ÖN LİSANS SINAVLARI NE ZAMAN?

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.