Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Öğretici: Kamu Çalışanları Enflasyon Altında Artışlara Mahkum Edildi

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Şubat ayı enflasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplu sözleşmede alınan artışların enflasyon altında kaldığını ve bunun bir kader olmayıp tercih olduğunu ifade etti.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici açıklamaları şöyle;

"TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Şubat ayında enflasyon (TÜFE) % 4.81 artmıştır. 2022 yılının ilk iki ayındaki (Ocak-Şubat) TÜFE artışı ise kümülatif  %16.45’tir.

2022 yılının ilk iki ayında; 6 aylık dönem için verilen % 7.5 oranındaki artışın iki katından fazlası erimiş,  memur ve emeklileri % 8.95 alacaklı hale gelmiştir.

6 dönemdir toplu sözleşmeye imza atanlar ise daha altı ay önce memurun bütçeden hakkını, refahtan payını aldığını söylemişti. Kamu çalışanları sendikal tercihlerini değiştirmediği sürece sonucun değişmeyeceğini görmelidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.