Öne Çıkanlar çin türkiye almanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Dantel İsrail terörist diyarbakır istanbul cumhurbaşkanı çukurova belediyesi cumhurbaşkanı erdoğan

Sabancı Vakfı 400 Öğrenciye Burs Veriyor

Sabancı Vakfı, 2016-2017 eğitim yılında lisans ve ön lisans düzeyindeki 400 üniversite öğrencisine karşılıksız burs desteği sağlayacak.

Üniversiteye ilk girişte başlayan ve öğrenci mezun olana kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim – Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit olarak ödeniyor. Geri ödeme yükümlülüğü bulunmayan eğitim burslarının geçen yıl lisans öğrencileri için 410TL, ön lisans öğrencileri için 210 TL olan tutarları bu eğitim yılı için Eylül ayında belirlenecek.

Başvurularının Eylül ayında yapılacağı bursun kontenjan tahsis edilen üniversiteleri şu şekilde: Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

42 yıldır maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vererek eğitimlerine destek sağlayan Sabancı Vakfı, her yıl 400’ü yeni olmak üzere toplamda 1,500’e yakın öğrenciye burs vererek bugüne kadar 42 binden fazla öğrenciye burs imkanı sağladı.

 4 Farklı Burs Programı

Sabancı Vakfı’nın üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla sunduğu burs programları şu şekilde:

  • Üniversiteye Giriş Bursu: Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen öğrencilere veriliyor. 
  • Kalkınmada Öncelikli İller Bursu: Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye veriliyor. 
  • Sabancı Vakfı-Vista Bursu: Burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık “Turizm ve Seyahat Hizmetleri” ile “Turizm ve Otel İşletmeciliği” bölümlerine belirlenen lise diploma notu ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor.
  • Engelli Öğrenciler Bursu: Görme, ortopedik ve işitme engelli gruplar içerisinde olup, LYS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5’er öğrenciye veriliyor.

Başvurular Eylül Ayında

Sabancı Vakfı tarafından verilen burslara, üniversitelerin burslarla ilgili birimlerinden temin edilecek olan başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılıyor. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını, kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine üniversitenin belirlediği tarihlerde teslim etmeleri gerekiyor. Burs başvuru tarihleri genellikle Eylül ayı içerisinde olmakla beraber, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıktan sonra duyuruları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

Burslar hakkında ayrıntılı bilgi için www.sabancivakfi.org”  adresine, sorular için ise burs@sabancivakfi.org adresine ulaşılabiliyor.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.