Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Türk Eğitim-Sen Nöbet Görevi İle İlgili 4 Ayrı Eylem Kararı Aldı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin nöbet görevlerine ilişkin ciddi şikayetlerinin söz konusu olduğunu belirterek, “MEB’in yasaları dikkate almadan öğretmenlere yüklediği tüm angarya işleri ve hak gasplarını topyekün reddediyoruz. Sendikamız bu doğrultuda okul nöbetleri ilgili 4 ayrı eylem kararı almıştır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, okul nöbetlerine ilişkin sendikanın aldığı eylem kararları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Geylan, nöbet görevlerinin hak ve hukuk gözetilmeden yapıldığını ve durumun öğretmenleri huzursuz kıldığını, çalışma barışını bozduğunu, motivasyonu düşürdüğünü ifade ederek, “Öğretmenlerimizin nöbet görevlerine ilişkin ciddi şikayetleri söz konusudur, çok da haklıdırlar. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasaları dikkate almadan öğretmenlere yüklediği tüm angarya işleri ve hak gasplarını topyekün reddediyoruz” dedi.

“NÖBETÇİ ÖĞRETMENLER ÖĞLE ARALARINDA ÇALIŞMASIN”

Sendikanın okul nöbetleriyle ilgili 4 ayrı eylem kararı aldığını açıklayan Geylan, ilk eylem kararının tam gün eğitim yapılan okullarda, öğretmenlere nöbetçi olduğu günlerde tam gün nöbet görevi verilmesine dair olduğunu belirtti. Geylan, nöbetçi öğretmenlerin öğle arası verilmemesi nedeniyle beslenme, dinlenme, ibadet gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade ederek, “Böyle bir nöbet görevinden nasıl bir verim sağlanabilir, başarı beklenebilir? Öğretmen ara vermeden çalışırken işine nasıl motive olacaktır?” diye sordu.

Geylan, bir diğer eylem kararının nöbetçi öğretmenler ile ilgili yönetmelik hükümleri arasında bulunmayan görevlere ilişkin olduğunu kaydederek, taşımalı eğitim kapsamında eğitim veren okullarda nöbetçi öğretmenlere aracın plakasını, sürücüsünü ve aracı kontrol etme, öğrencileri indirme bindirme, servis gelene kadar öğrencilerin başında bekleme gibi görevler verildiğini kaydetti. Geylan, “Türk Eğitim-Sen, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar angarya yasağına aykırı şekilde nöbetçi öğretmenin görevleri arasında sayılmayan ve nöbet süresi içinde yer almayan görevleri yerine getirmemelerine karar vermiştir” dedi.

DERS SAATLERİ DIŞINDAKİ GÖREVLER

Öğretmenlerin mesai saatlerinin ders süreleri ile sınırlı olduğuna dikkat çeken Geylan, “Çeşitli kurs, seminer, hizmet içi eğitim faaliyetleri ya da projeler kapsamında öğretmenler ders saatleri dışında ve gönüllülük esasına dayanmadan zorunlu tutulmakta, bu çalışmalar karşılığında herhangi bir ücret ödemesi de yapılmamaktadır” dedi. Geylan, sendikanın yine 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar öğretmenlerin istekleri dışında ders saatleri dışında verilen görevleri yerine getirmemelerine karar verdiklerini açıkladı.

HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET GÖREVİ

Geylan, son eylem kararının ise 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesi halinde bu görevi yerine getirmemelerine dair olduğunu belirtti. Geylan, nöbet görevi verilen müdür yardımcıları ile öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenmesi gerektiğini belirterek, “Ancak haftada birden fazla nöbet görevi verilen öğretmenlerimize bu görev fiilen yerine getirilmesine rağmen, haftada bir günden fazla nöbet ücreti ödenememektedir” dedi.

“ÜYELERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Öte yandan Geylan, sendikanın hazırladığı dilekçeleri okul müdürlüklerine sunacak olan üyelere her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Şayet öğretmenler birlik olup Türk Eğitim-Sen’in eylem kararlarına destek verirse, kar tanesi kartopuna dönecek, sesimiz çok güçlü çıkacak ve eylemimiz etkili olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.