Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Üniversitede Hitler Skandalı... "Kavgam" Modasına Mı Kapıldılar?

-Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi sayfasında Hitler'in bir sözünün alıntılanması eğitim camiasını karıştırdı.



ANKARA (ANKA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi sayfasında Hitler'in bir sözünün alıntılanması eğitim camiasını karıştırdı.

Araştırma Merkezi Hitler'in "Aklın bittiği ve sustuğu yerde son karar şiddete aittir" şeklindeki sözünü alıntıladı. Bu söze "olumlu ders çıkarmak" amacıyla yer verdiği anlaşılan merkezin uygulaması ters tepti. Başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere vatandaşlar, Hitler'in herhangi bir sözünün bir kamu kurumunun sitesinde yer almasını garipsediklerini belirttiler ve protestoda bulundular.

-FOTOĞRAFINA YER VERİLMEDİ

Protesto ve tepkilerin ardından Hitler'in sözü siteden apar topar kaldırıldı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları üniversitenin bu tutumunun kanlı diktatör Hitler üzerinde oluşturulan merak ve son dönemlerde "Kavgam" kitabının giderek daha fazla okunmasının bir sonucu olduğunu belirterek Hitler'in sözlerinin şu ya da bu şekilde herhangi bir yerde alıntılanmasının yeniden meşruiyet kazanması gibi istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini hatırlattılar.

Bu arada bazı haber sitelerinin yaptığı sahtecilik de tepki çekti. Bazı haber siteleri haberi; söz konusu sözün yer aldığı ekran görüntüsünün yanına bir Hitler fotoğrafı ekleyerek sundular. Oysa üniversitenin internet sitesinde Hitler'in herhangi bir fotoğrafı bulunmuyordu. Bazı haber ve basın sitelerinin yaptığı bu sahtekarlık da kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.