Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi tarımsal ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedir Yalçın Nisan 2024 Enflasyonu Turkcell Yönetim Kurulu Klima çarpması

YÖK Başkanı Saraç Avrupa Üniversiteler Birliğini Ziyaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeleri ve YÖK ile Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) ile ortak iş birliği alanlarını görüşmek üzere Avrupa Üniversiteler Birliğine ziyaret gerçekleştirdi.

YÖK’ten alınan bilgiye göre, Türkiye'den 63 üniversitenin üyesi olduğu, 47 ülkeden 839 üyesi bulunan ve AB'nin yükseköğretim odaklı politikalar geliştirilmesinde en önemli kurumu olarak gösterilen EUA'nın Brüksel'deki merkezinde düzenlenen toplantıda YÖK'ün darbe sonrası uluslararası faaliyetleri görüşüldü.

FETÖ’ye Karşı Alınan Önlemleri İçeren Mektup Gönderilmişti

YÖK tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından özellikle bin 577 dekanın istifasının istenmesine ve üniversitelerde açılan soruşturmalara yönelik yurtdışından gelen eleştiriler üzerine EUA, AB, Bologna Süreci İzleme Grubu gibi kurumların da olduğu 118 şemsiye kuruluşa, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ile FETÖ/PDY terör örgütüne karşı alınan önlemleri içeren mektup gönderilmişti.

YÖK, rektörlerden oluşturacağı ekipleri, uluslararası eğitim faaliyeti yürüten kurumlara heyetler halinde göndererek yurt dışındaki yükseköğretim odaklı tüm kişi, kurum ve kuruluşları yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışmalarına başlama kararı almıştı.

YÖK'te 17 Ağustos'ta 65 ülkeden 17'si büyükelçi düzeyinde olmak üzere yaklaşık 100 yabancının katılımcıyla 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti.

Ayrıca YÖK Başkanı Saraç, aynı amaca yönelik ekim ayı içerisinde Almanya'da bazı ziyaretlerde bulunacak ve Almanya Federal Cumhuriyeti, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka ile görüşecek.​
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.