Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp suriye yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Koronavirüs Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

ATO Başkanı Baran: Almanya ve Azerbaycan’a Direkt Uçuş İstiyoruz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın ekonomik kalkınması için hava ulaşımı konusunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, Ankaralı iş adamları olarak Almanya ve Azerbaycan’a direk uçuş talep ettiklerini söyledi.

3 Aralık’ta yenilenen seçimler sonrası vakit kaybetmeden çalışmaya başladıklarını söyleyen Baran, “Üç ayaklı bir çalışma stratejisiyle hareket ediyoruz. Birincisi üyeye yönelik hizmet. İkincisi, Ankara’nın ekonomik ve sosyal gelişiminde pay sahibi olmak, üçüncüsü de Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için üzerimize düşeni yapmak” dedi.
 
 “Ekonomik Kalkınma İçin Hava Ulaşımı Çok Önemli”

Baran memur kenti algısından sıyrılan Ankara’nın ekonomi ve ticaretin merkezi olma noktasında ilerlediğini söyleyerek, ATO üyelerinin 200'ü aşkın serbest bölge ve ülkeye ihracat yaptığını vurguladı. Baran,  “Ankara ekonomisinin daha da gelişmesi için ihracatını artırması gerekiyor. Ankara’nın ekonomik anlamda kalkınması için hava ulaşımı konusu çok önemli. Ankara’dan 3 saatlik uçuş mesafesinde 20 destinasyon olduğu halde İstanbul üzerinden aktarmalı uçuş yapmak zorunda kalıyoruz. Ankaralı iş adamları olarak ilk etapta Almanya ve Azerbaycan’a direkt uçuş talep ediyoruz” dedi.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.