Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

ATO Başkanı Baran: “KGF’nin Destek Paketi Sektörlere ‘Aşı’ Olacak”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kredi Garanti Fonu’nun  (KGF) hazırladığı 7,5 milyar liralık destek paketinin, koronavirüs nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için “aşı” niteliği taşıyacağını belirterek, “Bu aşı Türkiye ekonomisinin salgının izlerini kısa sürede silerek yeniden kesintisiz büyüme sürecine geçmesini sağlayacaktır” dedi. Baran, BDDK’nın kredilerin takibe düşme süresini 180 güne çıkaran ve altın ile döviz işlemlerinin bir iş günü valörlü gerçekleştirilmesi uygulamasına son veren kararlarının da çok yerinde ve zamanında atılmış adımlar olduğunu söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak KGF Destek Paketi ile BDDK kararlarını değerlendirdi. Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinin vaka sayılarının artmasıyla birlikte daha da ağırlaştığını hatırlatan Baran, “Üçüncü çeyrekteki küçülme, salgınla mücadele için kısıtlama kararlarının yeniden alınması yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde moral bozmuştu. KGF Paketi ve BDDK’nın kararları 2021’e umut oldu” dedi.

“KGF’NİN SAĞLADIĞI KAYNAK TÜRKİYE’YE GÜVENİN GÖSTERGESİ”

KGF’nin Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan bütçe ile KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak hedefiyle destek paketi hazırladığını hatırlatan Baran, “Avrupa Yatırım Fonu (AYF) aracılığıyla yürütülen COSME Programı çerçevesinde temin edilen bu kaynak, Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine duyulan güvenin göstergesidir” diye konuştu. Baran, destek paketi çalışması için de KGF yetkililerine teşekkür etti.

HİZMET SEKTÖRÜNE POTİZİF AYRIMCILIK

KGF Destek Paketi ile sağlanacak finansmanlı üretim, istihdam ve rekabet güçlerinin artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Baran, bunun için öncelikle koronavirüsle mücadeleden olumsuz etkilenen hizmet sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdi. Baran, “Sanayi sektörü bu süreçte çarklarını döndürürken, hizmet sektörü zor günler yaşıyor. Kısa süre önce açıklanan büyüme verilerinde de rakamsal olarak tabloyu gördük. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 60 kadarını üreten, istihdam sağlayan hizmet sektörü, KGF desteklerinden yararlanırken pozitif ayrımcılığa tabi tutulmalı, bu destek makul faiz oranıyla kullandırılmalıdır” dedi.

Baran, BDDK’nın kredilerin takibe düşme süresini 180 güne çıkaran ve altın ile döviz işlemlerinin bir iş günü valörlü gerçekleştirilmesi uygulamasına son veren kararlarının da çok yerinde ve zamanında atılmış adımlar olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.