Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

​Bakan Zeybekci: İhraç Ürünlerinin Tanıtım Faaliyetlerini Türkiye Tanıtım Grubu Yürütecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yıllardır 15 farklı tanıtım grubu ile birbirinden bağımsız strateji, bütçe ve önceliklerle yürütülen ihraç ürünlerinin tanıtım faaliyetlerinin artık bir güç birliği, ortak akıl ve strateji ile Türkiye Tanıtım Grubu vasıtasıyla yürütüleceğini bildirdi.

Bakan Zeybekci, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren “Türkiye Tanıtım Grubunun Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelik” konusunda açıklama yaptı. İhraç ürünlerinin tanıtım faaliyetlerinin yıllardır 15 farklı tanıtım grubu ile birbirinden bağımsız strateji, bütçe ve önceliklerle devam ettiğini belirten Zeybekci, söz konusu faaliyetlerin artık bir güç birliği, ortak akıl ve strateji ile Türkiye Tanıtım Grubu vasıtasıyla yürütüleceğini bildirdi.

“Küresel Rekabet Aynı Zamanda Bir Tanıtım Rekabetidir”

Küresel Rekabetin tanıtım üzerinden de ilerlediğine dikkat çeken Zeybekci, “Bu noktada kurduğumuz Türkiye Tanıtım Grubu, ihracatımızın ve üretimimizin tüm unsurlarını bir araya getiren ve ortak akıl çerçevesinde faaliyetlerin planlanacağı etkin bir unsur olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki Dönemde Dünyada Bir Türk Rüzgârı Estireceğiz”

Yeni çağda, bir marka, bir sektör için “önce görelim, sonra tanımlayalım” devrinin kapandığının altını çizen Zeybekci, şöyle devam etti:
“Önce tanımlayacağız, sonra herkes görecek. Başkalarının kalıpları ile stratejilerini biçimlendiren edilgen bir anlayışla yolumuza devam edemeyiz. Hedefimiz tüketim alışkanlıklarının, modanın ve üretimin hepsinde eğilimleri belirleyecek etken Türkiye’dir.

Önümüzdeki dönemde dünyada bir Türk rüzgârı estireceğiz. Binlerce yıldan gelen muhteşem ve kadim kültürümüz, sanatımız ve değerlerimiz ile birlikte sektörlerimizi, markalarımızı, başarılarımızı ve iddiamızı başta Kültür Coğrafyamızda olmak üzere her yerde görünür kılacağız.

“Tüm Çabamız Tüketicinin Şunu Görmesidir: Made İn Türkiye”
Arkasına düzenli, sürekli ve bir stratejiye dayalı tanıtım ve imaj rüzgarını alan ihracatımız ve artacak yabancı yatırımlar ülke ekonomisi için öncü bir rol üstlenecek ve ülkemizin gerçek potansiyelinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacaktır.

Tüm çabamız dünyanın her köşesinde eline bir ürün alan tüketicinin şunu görmesidir: Made in Türkiye.” 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.