Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Büyükekşi: “2017 Sıçrama Yılı Olsun, İnanırsak Tekeden Süt Bile Çıkarırız”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İhracat hedeflerine ulaşmak için üretimle birlikte tasarımı, yüksek teknolojiyi, inovatif fikirleri ve yüksek katma değerli Türkiye markasını kimseye ihtiyaç duymadan hayata geçirebilecek bir yapıyı birlikte inşa etmeliyiz. İnanır ve istersek tekeden süt bile çıkaracak bir milletiz biz” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedefleri yolunda ihracatın sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı himayesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen “İhracat Zirvesi 2016”, iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgisi ile başladı. Başbakan Binali Yıldırım ve 12 Bakanın ihracatın sorunlarını yüz yüze dinleyeceği zirvede konuşan TİM Başkanı Büyükekşi, “2017’yi önemli bir sıçrama dönemi ilan edelim, çok önemli bir ivme yılı olsun” dedi.



“TEKEDEN SÜT BİLE ÇIKARACAK BİR MİLLETİZ”
Son dönemde Hükümet tarafından ihracatı desteklemek için atılan adımların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Büyükekşi, “Hükümete taleplerimizi bugün de arz edeceğiz. 2017’yi önemli bir sıçrama dönemi olarak ilan edelim. 2017 bizim için çok önemli bir ivme yılı olsun. Biz bunu başarabilir miyiz? Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleriyle, Hükümetimizin attığı büyük adımlarla, fedakar ihracatçılarımızla başarırız. İnanır ve istersek tekeden süt bile çıkaracak bir milletiz biz. Bu hedefe ulaşmak için koşacağız. Dünyayı fellik fellik dolaşacağız. Her yere gireceğiz. Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Bakanlarımızla hep beraber ziyaretler gerçekleştireceğiz. Dolaşacağız ki nasibimizi bulalım” açıklamasında bulundu.

“İNOVATİF FİKİRLERİ HAYATA GEÇİRECEK BİR YAPI İNŞA ETMELİYİZ”
Büyükekşi, ihracat hedeflerine ulaşmak için üretimle birlikte tasarımı, yüksek teknolojiyi, inovatif fikirleri ve yüksek katma değerli Türkiye markasını kimseye ihtiyaç duymadan hayata geçirebilecek bir yapıyı birlikte inşa etmeleri gerektiğini vurguladı. Büyükekşi, “Şükürler olsun ki içinde bulunduğumuz ve kaderimiz olan bu coğrafya bize sınırsız bir güç sunuyor. Bu gücü en iyi şekilde kullanmalıyız. Ağaçlarla uğraşırken ormanı asla gözden kaçırmamalıyız. Avrupa’ya, Ortadoğu’ya, Asya’ya ve Afrika’ya ihracatımızı hızlı bir şekilde artırmalıyız. Artık daha büyük işler başarmak için yeniden harekete geçmemiz gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur” ifadelerini kullandı.
Her yıl gerçekleştirilmesi beklenen İhracat Zirvesi 2016’da, iki gün boyunca önemli panel ve konferanslar gerçekleştirilecek. Zirvede, küresel ekonomik ve siyasi gelişmelerden, ihracatın finansmanına, yeni pazarlardan, Sanayi 4.0’a, e-ticaret ve dijital dönüşüme kadar ihracatı ilgilendiren konular tek tek incelenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.