Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs rusya abd chp Pandemi tbmm vakıfbank CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ATO Başkanı Gürsel Baran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti

Çağlar: "Rusya İle Açılan Yeni Sayfa, İki Ülke Ekonomisine İrtifa Kazandıracak"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün gerçekleştirdikleri görüşmeyi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden düzelmesini değerlendirdi. 
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, "Türkiye ve Rusya arasında ilişkiler uçak kriziyle irtifa kaybetmeye başlamıştı. Bugün açılan yeni sayfa, iki ülke ekonomisine yeniden irtifa kazandıracak" dedi.
Çağlar, "Yeni dönemin kısa vadede Rusya ile ticaretimize olumlu yansıyacak olmasından mutluyuz. İki güçlü liderin attığı normalleşme adımları, karşılıklı yatırım projelerini hareketlendirecek. 2020'ye kadar iki ülke ticaretini 100 milyar dolara çıkarma hedefine, uçak krizi öncesi bıraktığımız yerden daha güçlü şekilde start vereceğiz" dedi.
Çağlar, charter uçuşlarının yeniden başlaması, enerji projeleri, inşaat, tarım ürünleri, dış ticaret gibi birçok alanda çok boyutlu gelişmeler beklediklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.