Öne Çıkanlar Nevruz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici fifa adaylar kimler google kayserideki tecavüz davası Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü numan kurtulmuş kati piri doğal kan yerine kullanılabilecek yapay kan odunpazarı

EBRD Sözcüsünden "Erdoğan'ın Ünü Küllere Gömüldü" Paylaşımı !!

AB'nin resmi bir kurumu olan, Türkiye'de de faaliyet gösteren Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 'nın Türkiye Sözcüsü Olga Rosca, Türkiye düşmanı Economist dergisinin "Türkiye iklim değişikliğinin de katkısıyla, onyıllar süren çevre yıkımının meyvelerini topluyor... Türkiye'nin ölümcül yangınları Erdoğan için ısıyı artırıyor, Başkan'ın yetenekli bir yönetici ünü küllere gömüldü" şeklindeki makalesini paylaştı.



ANKARA(ANKA) - Avrupa Birliği'nin resmi kuruluşu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)'nın Türkiye Sözcüsü Olga Rosca, The Economist dergisinin Hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aşağılayan bir tvitini paylaşması skandal yarattı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre Türkiye'de de onyıllardır faaliyet gösteren EBRD'nin Ukrayna, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Moldova, Azerbaycan sözcüsü Olga Rosca twitter hesabından Economist dergisinin son sayısında Türkiye aleyhine bir makalesini paylaştı. Paylaşımlarından sorumluluk kabul etmediğini açıklasa da Türkiye ile önemli ortaklıkları bulunan resmi bir kurumun resmi temsilcisinin, The Economist'in bu makalesini neden özellikle paylaştığı anlaşılamadı.

Ancak paylaşıma gelen Türkiye'ye düşmanlık ifade eden yorumların fazlalığı paylaşımın amacı konusunda soru işaretleri doğurdu.

EBRD Türkiye Sözcüsü Olga Rosca'nın paylaştığı makale dünyadaki karanlık merkezlerin en bilindik Türkiye düşmanı yayın organı The Economist'in son sayısından Türkiye'deki yangınları "yorumladığı" bir makale.

Paylaşımda, burada yer alan "Türkiye iklim değişikliğinin de katkısıyla, onyıllar süren çevre yıkımının meyvelerini topluyor... Türkiye'nin ölümcül yangınları Erdoğan için ısıyı artırıyor, Başkan'ın yetenekli bir yönetici ünü küllere gömüldü" sözleri yer aldı. Makalede şöyle deniliyor:

"Ateşler tepelere tırmandı, dağıldı ve büyüdü, rüzgarın da yardımıyla kıyıya doğru hızla indi. Bazı yerlerde çaresiz yerli halk, evlerine yaklaşan alevleri önlemek için plastik kovalara su doldurarak denize koştu. Diğerleri hayatlarını kurtarmak için arabayla veya yaya kaçtı. Gökyüzü griye, sonra turuncuya döndü. Bir zamanlar çam ormanları ve zeytin ağaçlarıyla kaplı olan Türkiye'nin sahil cenneti, dumanlar dağıldığında küle dönmüştü.

Türkiye'nin güney ve batı kıyılarında Temmuz ayı sonunda çıkan ve rekor sıcaklıklar ve şiddetli kuraklığın ardından çıkan yangınlarda en az sekiz kişi hayatını kaybetti. Sahil tatil yerlerinden gelen turistler ve kaçmak için bazı yatılı tekneler de dahil olmak üzere binlerce kişi tahliye edildi. Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemine göre, bu yıl Türkiye'de yaklaşık 160.000 hektar orman yakıldı, bu 2008 ile 2020 arasındaki ortalamanın dört katı. Bu yaz bölgenin başka yerlerinde de orman yangınları şiddetleniyor (haritaya bakın)."

-EBRD SÖZCÜLERİNİN BAŞKA İŞİ GÜCÜ YOK MU?

Olga Rosca bir başka tvitinde de Türkiye ekonomisi için turizmin ne kadar hayati olduğunu işliyor ve EBRD yetkilisi Roger Kelly'nin "Turizm sektörü Türkiye için çifte etkisi nedeniyle son derece önemli: GSYİH ve Türkiye'nin kronik cari açığı için önemlidir. Turizmde bir toparlanma olmadan, ekonomik büyüme kırılgan kalacaktır." görüşlerine yer veriyor.

Olga Rosco'nun ayrıca, Türkiye'de uluslararası faaliyet gösteren FT gibi bazı gazetelerin muhabiri Diego Cupolo'nun "Ekolojik ve politik etkilerine ek olarak, Türkiye'deki şiddetli orman yangınları, hükümetin iklim değişikliği politikalarını yeniden değerlendirmesi için baskı oluşturabilir. Türkiye, 2015 Paris Anlaşması'nı henüz onaylamayan altı ülkeden biri olmaya devam ediyor" şeklindeki eleştirel tonlu tvitini de paylaşması dikkat çekti.

-AĞRI DAĞI'NA "ARARAT" DİYOR

Olga Rosca ilginç biri örneğin Türkiye gezileri sırasında fotoğrafladığı yerleri Türkçe değil "Ermenice" adlarıyla sayıyor. Örneğin Ağrı Dağı'na "Ararat Dağı" diyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.