Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Ekonomi Bakanı Zeybekci'den ‘Büyüme’ Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gelecek dönemlere ilişkin olarak, yılın ilk çeyreğine ilişkin öncü göstergelerin Türkiye ekonomisinin 2018 yılında da büyümeye devam ettiğini gösterdiğini belirterek, “Bu yıl OVP hedefi olan yüzde 5.5’in üzerinde bir büyüme yakalanacağı tahmin edilmektedir” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Zeybekci, ekonomilerin yıllık ya da dönemlik büyüme oranlarının cari fiyatlarla değil sabit fiyatlarla hesaplandığını belirterek şöyle dedi:

“2017 yılında Dolar/TL kurunda görülen yükseliş sonrasında, TL ile cari rakamlar üzerinden hesaplanan büyüme oranının, dolar ile yine cari olarak hesaplanan rakamlardan farklılık göstermesi beklenen bir durumdur.

Gelecek dönemlere ilişkin olarak, yılın ilk çeyreğine ilişkin öncü göstergeler Türkiye ekonomisinin 2018 yılında da büyümeye devam ettiğini göstermektedir. Bu yıl OVP hedefi olan yüzde 5.5’in üzerinde bir büyüme yakalanacağı tahmin edilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.