Öne Çıkanlar ırak fetö pkk TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Şükrü Çin

EPGİS Genel Başkanı Aktaş: Bu Bir Zaruri Zam

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Genel Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt zammıyla ilgili “Bu bir zaruri zamdır diyebiliriz. Bu düzenleme ile ÖTV miktarında ilerisi için müdahale edilebilir bir rakam yaratıldı. Doğru bir hareket” dedi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV miktarında değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemeden eşel mobil sistemin etkilenmesi sebebiyle benzin, motorin ve otogazın pompa fiyatları yükseldi. Eşel mobil sisteme göre, rafineri çıkış fiyatındaki artış nispetinde ÖTV tutarı azaltılıyordu.

“Eşel Mobil Sistemi Devam Ediyor”

ÖTV düzenlemesi ve bugün yapılan akaryakıt zammı hakkında ANKA’ya konuşan EPGİS Genel Başkanı Aktaş, devletin şimdiye kadar 2 milyar 350 milyon lira vergiden vazgeçtiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Bu bir zaruret haline gelmişti çünkü ÖTV miktarı olarak oynayabilecek yeri kalmamıştı devletin. Otogazda 20, motorinde 90, benzinde 1 lira 49 kuruş kalmıştı. Bu şemsiyenin devamı için böyle bir düzeltme hareketi gerekiyordu aslında. Eşel mobil sistemi devam ediyor. İleride olası Dolar ataklarının karşılığında halkı zamlardan koruyabilmek için bir miktar daha alan açıldı bu bir zaruri zamdır diyebiliriz. Bu düzenleme ile ÖTV miktarında ilerisi için müdahale edilebilir bir rakam yaratıldı. Doğru bir hareket.

“Dolar Kaynaklı Bir Hareket Beklemiyorum”

Doların düşüşüyle zam beklemiyorum henüz ama uluslararası işlenmiş ürün fiyatlarını da dikkate almamız gerekiyor. Oradaki harekete göre zam ya da indirimi hesaplamamız lazım ama Dolar kaynaklı şu anda bir hareket beklemiyorum ama bu bayram süresince dış kaynaklı bir saldırı olursa Dolara o zaman dediklerimiz aşağı düşecektir.”

“Benzinde 1 Lira 99 Kuruş Müdahale Edilebilir Alan Oluştu”

Öte yandan EPGİS’ten yapılan açıklamada son düzenleme ile benzinde 1 lira 99 kuruş, motorinde 1 lira 36 kuruş, otogazda ise 54 kuruş/litre müdahale edilebilir ÖTV’nin oluştuğu kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
ZamAkaryakıtötv
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.