İş Sağlığı Ve Güvenliğinde Uluslararası Deneyimler Paylaşılıyor

8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan'ın açılışı ile bugün başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı ulusal ve uluslararası düzeyde otorite olan isimlerin sunumlarıyla devam ediyor. 

Konferans’ın yarınki ilk oturumunda (9 Mayıs Pazartesi günü) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenli konusunda Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları örneklerle anlatacak.

Çalışma hayatı temsilcilerini buluşturan Konferans’ta Dünya Sağlık Örgütü WHO’ya bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu IARC’ın Fransa ayağında Monografi Bölümü Başkanı Kurt Straif ve Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Sherif Mohamed tecrübelerini paylaşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Dünyaca ünlü otoritelerin sunumlarıyla devam ediyor. “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” ana temalı Konferansta, Türkiye ve Dünya uygulamaları ele alınıyor.

Konferansta yarın (9 Mayıs Pazartesi günü) 10 ayrı oturumda sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliğinden göçmen çalışanlara, maden sektöründe İSG’den mesleki eğitime kadar birçok konuda uygulamalar konuşulacak. Konferansa ana konuşmacı olarak katılan Dünya Sağlık Örgütü WHO’ya bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu IARC’ın Fransa ayağında Monografi Bölümü Başkanı Kurt Straif ve Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Sherif Mohamed görüş ve tecrübelerini paylaşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur’un moderatörlüğünü yapacağı oturumda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliği konusunda Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları örneklerle anlatacak. “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu oturumda Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Temsilcisi Nancy Leppink, AB İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı Temsilcisi Brenda O’Brien, Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği Genel Sekreteri Hans-Horst Konkolewsky de konuşmacı olarak yer alacak.

GÖÇMEN ÇALIŞANLARIN İSTİHDAMI DA TARTIŞILACAK

“Heder Sıfır” konulu sabah oturumda Almanya, Singapur, Danimarka ve İsviçre’de İSG’de “Hedef Sıfır Stratejisi” uygulamaları paylaşılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ali Kemal Sayın’ın moderatörlüğünü yapacağı “Göçmen Çalışanlar ve İSG” konulu oturumda da Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, göçmen çalışanların istihdamı konusunda bilgi verecek. Oturumda ayrıca göçmen çalışanların meslek hastalıkları durumu ve bunun halk sağlığı açısından değerlendirilmesi, Avrupa ülkelerindeki inşaat ve tarım sektöründe çalışan göçmenlerin mesleki tehlikelerden ve iş ile ilgili kazalardan nasıl korunacağı, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının nasıl geliştirileceği ile “tarım sektöründe göçmen çalışanlar” konuları da ele alınacak.

 

MADEN SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Türkiye’nin acı kayıplar yaşadığı maden sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının ele alınacağı Maden Sektörü konulu oturumun moderatörlüğünü ise Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü (TKİ) Mustafa Aktaş yapacak. Oturumda, Maden İşleri Genel Müdürlüğü Enerji Hammadde ve Metalik Maden Daire Başkanı Mehmet Tombul, Polyak Eynez Madencilik Projeler Müdürü Ian Moore, ÇSGB İş Müfettişi Rıdvan Mevsim ve akademisyenler Yasin Sarı ile Mohammad Shahriari de konuşmacı olarak katılacak.

İlk günkü oturumlarda “Mesleki Eğitim ve İSG”, “İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemlerinin Alınmaması Nedeniyle İşverenin Hukuki, İdari ve Cezai Sorumluğu”, “İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrolü”, “İş Hijyeninin İSG’deki Rolü”, ve “Ürün Güvenliği ve İSG” konulu oturumlarda da iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.