Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

KOBİDER Başkanı Özgenç’ten BDDK’ya Tepki!  “Bu Kaçıncı Uygulama, Yap-Boz İle Nereye Kadar?”

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "BDDK’nın adeta yap-boz haline getirdiği taksit uygulaması ile birçok sektör mağdur olmuştur. Bunların en başında geleni ise kuyum sektörüdür. Ayrıca BDDK’nın bu çifte standart uygulaması çok büyük haksızlıktır ve eşitlik ilkesine aykırıdır." dedi. 

BDDK’nın taksit uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. 

Özgenç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, BDDK  kredi vade sınırları ve kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinde yine değişiklik yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi vade sınırları ve kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada; basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda, elektronik eşya alımlarında, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme süreleri düşürülürken, taşıt alımı amaçlı kredilerde de vade sınırları tekrar indirildiği belirtildi. Buna göre basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süresi 8 aydan 6 aya indirildi. 

BDDK’nın istikrarsız kararları vatandaşların kafasını karıştırdı! 

BDDK’nın adeta yap- boz şekline dönen bu tutarsız uygulamalarından dolayı hem esnaf mağdur oluyor hem de müşterilerin kafası karışıyor. Çünkü BDDK’nın kredi kartı taksit hususunda istikrarsız kararları karşısında, vatandaşların alacak olduğu üründe taksit var mı, varsa ne kadar olduğu değişkenliği kafalarda soru işareti bıraktığından dolayı satışlarda büyük bir düşüşe neden olmaktadır. 

Ayrıca BDDK’nın sık sık uygulama değişikliğine gitmesinin nedeni nedir? Bu kaçıncı uygulama, neredeyse her yıl farklı taslaklar hazırlanarak uygulama değişikliğine gidiliyor. BDDK’nın uygulamaları yap-boz şeklinde olmaya başladı. Şöyle ki; kuyumda taksit dönemi başlatıldı daha sonra kaldırıldı, gelen tepkiler üzerine 4 taksit olarak uygulamaya başlatıldı daha sonra yine kaldırıldı. Yeniden 8 taksite çıkarıldı, aradan fazla bir zaman geçmeden 6 taksite düşürüldü. Bu nasıl bir anlayıştır, bu ne tutarsızlıktır! Kuyum sektöründe kredi kartı ile satışlarda 6 kez karar değişikliğine gidilmesinin amacı nedir? 

DANIŞTAY eşitlik ilkesine aykırı olan bu uygulamaya son vermeli! 

Biz KOBİDER olarak; bu hususta haksızlığın giderilmesi için DANIŞTAY’ a açtığımız dava halen sonuçlanamamıştır. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen sonuçlanamayan dava ve BDDK’nın haksız uygulaması yüzünden, Türkiye’de yaklaşık 150 fabrika ve 2 bin 500 atölyede altın işlemeciliği yine yaklaşık olarak 25 bin perakendeci esnaf ile toplamda 250 bin kişi istihdam edilen kuyumculuk sektörü oldukça zor günler geçirmektedir. Zaten altın fiyatlarının çok yükselmesinden dolayı kuyum sektöründe alışverişinin durma noktasına gelindiği bir zamanda taksit oranını düşürmek sektöre zarar verecektir. 

BDDK’nın adeta yap-boz haline getirdiği taksit uygulaması ile birçok sektör mağdur olmuştur. Bunların en başında geleni ise kuyum sektörüdür. Ayrıca BDDK’nın bu çifte standart uygulaması çok büyük haksızlıktır ve eşitlik ilkesine aykırıdır. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.