Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

ORSİAD Başkanı Çamur: "Sanayici 2020’de İyi Bir Sınav Verdi"

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, 2020 yılı ekonomik değerlendirmesinde Türk sanayi sektörünün Covid-19 salgınının tüm olumsuzluklarına rağmen iyi bir sınav verdiğini söyledi, “Yeni yılda beklentimiz finansman sorunlara odaklanılması. Başarırsak, toparlanırız” dedi. 

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, 2021 yılının dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diledi. 2020’ye iyi bir giriş yapan Türk ekonomisinin, Covid-19 salgınının etkisi altında diğer ülkeler gibi çok zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Çamur, pandeminin olumsuzluklarına rağmen sanayicimizin mücadeleden vazgeçmediğini bildirdi. 


"SANAYİCİNİN MÜCADELESİ TAKDİRE DEĞER"

Başta Ankara sanayicisi olmak üzere Türk sanayi sektörünün son bir yıldaki bu mücadelesinin takdire değer olduğunu ifade eden Levent Çamur, “Bu mücadeleyi üretimde, istihdamda, ihracatta ve hatta yatırımlarda görebildik” dedi.  Pandeminin, ihracatta en büyük pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerinde yarattığı kaosun etkileri, tedarik zincirindeki aksamalar, Covid-19 yasak ve kısıtlamalarının yol açtığı daralmaya da dikkat çeken Başkan Levent Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BUGÜN DÜNDEN DAHA UMUTSUZ DEĞİLİZ"

“Mart ayından bu yana kolay şeyler yaşamadık. Her şeyin başı sağlık dedik, sanayiciler olarak önce çalışanlarımızın ve bizlerin sağlığını güvence altına almaya özen gösterdik.  Koşullar elverdiği sürece üretmeye, ürettiğimizi alternatif pazarlar da bularak satmaya, çalışanlarımızın haklarını korumaya, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştık. Dernek olarak da en başından beri üyelerimizin yanında yer aldık. Salgından etkilenenlerin seslerini ve beklentilerini devletin en üst düzeyine, sektör temsilcilerimize duyurmaya çalıştık. Saha araştırmalarımızla reel sektöre dönük sağlanan teşvik ve desteklere ışık olduk. Kamunun ve finans kuruluşlarının sağladığı hibe, teşvik ve desteklere ulaşmaları noktasında üyelerimizin yanında yer aldık. Birlik ve beraberlik içindeyiz, bugün dünden daha umutsuz değiliz. Yeter ki yeniden finansal istikrar tesis edilsin, üreten kesimin finansmana erişim konusundaki sorunları ortadan kaldırılsın, beklenen reformlar ivedilikle gerçekleşsin. Bütün bunları başarırsak, ekonomide toparlanma da başlayacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.