Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Palandöken, “Beyaz Eşya Ve Mobilyada ÖTV Ve KDV İndirimi Yeniden Yapılmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, nüfusun demografik yapısına göre 2017’de yaklaşık 700 bin çiftin evlenmesi gerektiğini ancak bu sayının 569 bine düştüğünü ifade ederek, “Evliliklerin artması ve ekonominin canlanabilmesi için beyaz eşya, mobilya, elektronik eşya, ev tekstili, züccaciye, giyim gibi sektörlerde vergi indirimleri yapılmalı. Böylelikle hem sektörlerde ciddi bir canlanma hem de vergi gelirlerinde artış olacaktır” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklama ile Ocak ayında beyaz eşya satışlarının yüzde 17 oranında düştüğünü ve bu düşüşlerin önüne geçmek için başta beyaz eşya ve mobilya sektörü olmak üzere birçok sektörde vergi indiriminin getirilmesi gerektiğini belirtti.

Vergi indirimlerinin ekonomik canlanmaya büyük faydası olduğu ifade eden Palandöken, “2017 yılında gerçekleştirilen vergi indirimi sonrasında yurt içi satışlar beyaz eşyada yüzde 25, mobilyada yüzde 35, konutta yüzde 8.2 arttı. Satışlardaki bu artışın büyüme oranının yükselmesine etkisi ise oldukça fazla. Eylül ayında sona eren vergi indirimlerinin geri gelmesi ile piyasalar yeniden canlanacaktır” dedi.

“DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE DE VERGİ İNDİRİMİ YAPILMALI”

2017 yılında gerçekleşen ekonomik büyüme hızının sürdürülebilir olabilmesi için farklı sektörlerde de vergi indirimlerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Beyaz eşya, mobilya ve inşaattaki vergi indirimlerinin geçtiğimiz yıl ekonomiye olumlu etkisini hep birlikte gördük. 2018 yılında vergi indirimlerine yeni sektörler ilave edilerek devam edilmelidir. Otomotivde yapılan ÖTV indirimi daha da genişletilmeli ve elektronik eşya gibi sektörlerde de ÖTV VE KDV indirimlerine gidilmeli” dedi.

Palandöken, nüfusun demografik yapısına göre 2017’de yaklaşık 700 bin çiftin evlenmesi gerektiğini ancak bu sayının 569 bine düştüğünü ifade ederek, “Evliliklerin artması ve ekonominin canlanabilmesi için beyaz eşya, mobilya, elektronik eşya, ev tekstili, züccaciye, giyim gibi sektörlerde vergi indirimleri yapılmalı. Böylelikle hem sektörlerde ciddi bir canlanma hem de vergi gelirlerinde artış olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.