Öne Çıkanlar ankara deprem tsk chp konya diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Ticaret Bakanlığı'ndan Nefes Kredisi Açıklaması

Ticaret Bakanlığı, Nefes Kredisine ilişkin yaptığı açıklamada, TOBB, oda ve borsalarca yapılacak kaynak aktarımı ile kamu ve özel bankalarla güç birliğinde KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanacağı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Nefes Kredisine ilişkin bilgi verildi. Son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden reel sektör temsilcilerini korumak amacıyla TOBB, oda ve borsalar ile Nefes Kredisi’nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, ilk olarak 2016 yılında uygulamaya konulan Nefes Kredisi’nde piyasaya 5 milyar TL, 2018’in başında 7.5 milyar TL düşük faizli kredi imkanı sunulduğu anımsatıldı.

Açıklanan mali politika ve tedbirlere paralel olarak Nefes Kredisi’nde üçüncü faz kısa süre içerisinde başlatılacağının ifade edildiği açıklamada, “TOBB, oda ve borsalarca yapılacak kaynak aktarımı ile kamu ve özel bankalarla güç birliğinde KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanacaktır. Yeni dönemde Nefes Kredisi’nde yer alacak bankalar ile müzakereler başlatılmış olup, projede yer alacak bankalar ve kredi şartları bu müzakereler sonucunda belli olacaktır. Bakanlığımız elindeki tüm araçları hızlı, etkili ve verimli bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine ve reel sektöre destek olmaya devam edecektir” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.