Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya deprem diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

TÜGİK, Cumhurbaşkanı’nın istihdam çağrısına Destek Verdi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı  Erkan Güral Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işverenlere yönelik yaptığı “istihdam yaratın” çağrısını, “Cumhurbaşkanımızın çağrısından kendimize vazife çıkartıyor ve istihdamın arttırılması amacıyla TÜGİK üyelerine yönelik yaptığımız çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettiriyoruz” açıklamalarıyla desteklediklerini belirtti.

Türkiye’de işsizliğin, özellikle genç işsizliğinin yakıcı bir  problem olduğunu ifade eden Güral, istihdam yaratmanın işverenlerin sorumluluğu olduğunun altını çizerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önceki gün Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi işverenlere yönelik yaptığı, “Her TOBB üyesi işveren bir kişiyi işe alsa 1.5 milyon işsize iş sağlanır” önerisini destekliyor ve bu çağrıdan kendimize vazife çıkartıyoruz. İstihdamın ekonomimizde yaratacağı canlanmayı ve sosyal dengelerimize yapacağı katkıyı görüyor ve yeni işler yaratmak amacıyla TÜGİK üyelerine yönelik yaptığımız çalışmalarımıza Cumhurbaşkanımızdan aldığımız şevkle devam ediyoruz” diye konuştu.

 

HER TÜGİK ÜYESİ BİR ÇALIŞAN İSTİHDAM EDECEK

Türkiye’nin ekonomisinin büyümesi için işverenlerine üzerine düşen görevler olduğunu belirten Güral, TÜGİK’in  geçtiğimiz yıllarda  her TÜGİK üyesinin bir çalışan istihdam etmesi yönünde girişimde bulunduğunu söyledi. Şirketlerin her koşulda iç ve dış pazarlarda yeni fırsatlar yaratarak istihdamı arttırma yönünde çalışmalar  yapması  gerektiğini  vurgulayan  Güral, Hükümetin de yatırımcıyı rahatlatacak mali ve ekonomik önlemlerle istihdama katkı sağlayacak  girişimlere destek olabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.