Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp suriye yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Koronavirüs Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türk-Arap Odası İçin İmzalar Atıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Arap Odalar Birliği, Türk iş dünyasını 22 Arap ülkesiyle buluşturacak Türk-Arap Odası için imza attı.

Türk-Arap Odası kurulmasına ilişkin anlaşma, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Arap Odalar Birliği Başkanı Nail EL-Kabarati tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda imzalandı.

Toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap Odalar Birliği ve Ürdün Ticaret Odası Başkanı Senatör Nael Al Kabariti, Mısır Ticaret Odaları Federasyonu ve Afrika Odalar Birliği Başkanı Ahmed Al Wakeel, Suudi Arabistan Odalar Konseyi Başkan Yardımcısı Sheima bin Ajyan Al Dosari, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rashed Al Kaabi, Ürdün- İrlanda Odası Başkan Yardımcısı Khaled Douk ile Türk ve Arap iş dünyasının temsilcileri katıldı.

"Potansiyeli Hayata Geçirmek İçin Türk-Arap Odasını Kuruyoruz"

Türk-Arap Odası’nın niçin kurulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Arap coğrafyası ile ekonomik ilişkilerimiz son dönemde önemli gelişmeler kaydetti. Son 15 yılda Arap ülkeleri ile Türkiye’nin ticaret hacmi tam 7,5 kat arttı. Arap coğrafyası ile ticaretimiz 47 milyar dolara kadar ulaştı. Yine turizmde müthiş bir artış yaşandı. Arap coğrafyasından ülkemize gelen turist sayısı tam 9 kat arttı, 3 milyona ulaştı. Karşılıklı yatırımlar aynı şekilde artış gösterdi. Bizim iş adamlarımızın Arap coğrafyasına yaptıkları doğrudan yatırım tam 36 kat arttı. Arap yatırımcıların ülkemizdeki doğrudan yatırımları da 23 kat artarak 10 milyar doların üzerine çıktı. Özel sektörlerimiz daha fazla iş yapma konusunda çok hevesli ve önümüzde çok daha büyük bir potansiyel var. İşte biz bu potansiyeli hayata geçirmek için Türk-Arap Odasını kuruyoruz.”

Türk-Arap Odası’nı kurarak her iki taraf için de berekete ve kazanca açılan kapıyı ardına kadar araladıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlı, Türk-Arap Odası’nın bundan sonra iki tarafın iş dünyalarının ortak muhatap olacağı ve ilişkilerini çok daha hızlı geliştirecekleri, karşılıklı yatırımda ve ticarette bürokratik engelleri aşmak için danışacakları bir kuruluş olacağını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “İş adamlarımızın altına kırmızı halıyı sereceğiz çünkü bu coğrafyanın kaynağı varsa bu coğrafyada kullanılacak. Bu coğrafyanın sorunu varsa, bu coğrafyada çözülecek. Bu coğrafyanın insanı zenginleşecekse, bunu da bu coğrafyanın işadamları yapacak. İşte Türk-Arap Odası bunun teminatı olacak” şeklinde konuştu.
 
 

Anahtar Kelimeler:
TOBBTürk Arap Odası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.