Öne Çıkanlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çin cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır türkiye istanbul sıla Dantel başbakan yıldırım chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu almanya Prof. Dr. Dilek Erkan

Turkcell 4.5 G'de 394 Mbps Hıza Ulaştı

Turkcell, bugün itibarıyla 4.5G’ye geçilmesi durumunda 81 ilde de sinyal verecek durumda olduğunu, Marmara’da İstanbul, Doğu Anadolu’da Erzurum, Karadeniz’de Samsun, Akdeniz’de Adana, Ege’de ise İzmir’de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti. Toplantıları İstanbul’dan koordine eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin değişik bölgelerinde bulunan Turkcell genel müdür yardımcılarına 4.5G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul’dan canlı olarak izledi. 5 ilde yapılan 4.5G testi sırasında en yüksek hıza 394,24 Mbps ile Samsun’da, 354,16 Mbps ile de Erzurum’da ulaşıldı. İstanbul’da bu hız 350 Mbps olurken, İzmir’de 347,89 Mbps hızı görüldü.

 

''ABONELER FATURADA SÜRPRİZ YAŞAMAYACAK''

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, 4.5 G’ye geçişten sonra bir fiyat farkı olmayacağını belirterek ”  4.5G SİM kartlarını ücretsiz değiştiriyoruz.4.5 kampanyasını gelecek günlerde açıklayacağız.Ancak bir fiyat farkı olmayacağını ve abonelerimizin bir kota sorunu yaşamayacaklarını söyleyebilirim. Abonelerimiz faturalarında bir sürpriz yaşamayacaklar.Herkesin içi rahat olsun” açıklamasını yaptı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada 4.5G ile mobil internette hızların 10 katın üzerinde artış göstereceğini belirterek  “4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda ‘Türkiye’ye helal olsun’ demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3 bin 200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1 milyon 220 bin saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G’ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun. Bugün itibarıyla Türkiye’nin 81 iline, dört bir köşesine 4.5G sinyalini en yüksek hızda verebilecek durumdayız” ifadelerine yer verdi.

 

''DÜNYADA EN YÜKSEK HIZI VERECEK OPERTÖR OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ''

26 Ağustos 2015’te gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde KDV dahil 1 milyar 915 milyon Euro bedelle en fazla frekansı aldıklarını ifade eden Terzioğlu, “4.5G Türkiye için dönüm noktası. Biz frekans ihalesine bugünleri planlayarak girdik. Bu kadar parayı da Türkiye’ye en yüksek hızı verebilmek için ödedik. Bugün bu tabloyu görünce bir kez daha ne kadar doğru karar verdiğimizi görüyorum. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada; ticari olarak satılan akıllı telefonların sunduğu en yüksek hızı verebilecek operatör olmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

“ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRECEK”

Altyapı çalışmalarının, 4.5G’nin başlayacağı 1 Nisan 2016’dan sonra da aralıksız süreceğinin altını çizen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu açıklamasını, “Bugün 81 ilimizde 4.5G’yi verebilecek duruma geldiysek, bu başarıda en büyük pay sahada çalışan arkadaşlarımızındır. Bu kadar büyük bir coğrafyada kurduğumuz bu şebekenin dünyada bir benzeri daha yok. 1 Nisan’dan itibaren tüm Türkiye bu şebekenin farkını hissedecek. Gece gündüz, kar kış demeden engelleri aşan, Türkiye’nin dört bir köşesinde harika bir iş çıkaran tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.