Türkiye Kırmızı Et Üretiminde Dördüncü Sırada

Türkiye, 2015 yılında kırmızı üretiminde AB ülkelerinden sonra dördüncü sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) edinilen bilgiye göre, Türkiye 2015 yılında toplam kırmızı et üretiminde Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa, İngiltere ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer aldı. Fransa yaklaşık 1 milyon 572 bin ton ile kırmızı et üretiminde ilk sırada geldi. Türkiye 1 milyon 149 bin ton ile Almanya’dan sonra gelen dördüncü ülke oldu.

Toplam kırmızı et üretimi kapsamında büyükten küçüğe sıralandığında, Türkiye’yi sırasıyla İtalya, İspanya, İrlanda takip etti. Belçika ise yaklaşık 271 bin ton üretimiyle 10. sırada oldu.

Türkiye büyük baş hayvan eti üretiminde Fransa ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada geldi. Fransa AB ülkeleri içinde büyükbaş hayvan eti üretiminde 1 milyon 467 bin ton ile ilk sırada yer alırken, Türkiye 1 milyon 15 bin ton ile üçüncü sırada yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.