Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Vakıf Emeklilik ve Türkiye Finans Kar Payı Ödemesini Gerçekleştirdi

Katılım sigortacılığı alanında geçen yıl bir ilke imza atan Vakıf Emeklilik ve Türkiye Finans, birinci yılında ilk katılım kar payı ödemesini gerçekleştirdi.

Vakıf Emeklilik, 2015 yılı Şubat ayında katılım bankacılığının öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans ile kredi hayat sigortası alanında ‘Vekil Model’ ile ‘Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi’ isimli yeni bir ürün geliştirmişti. Faizsiz finansman yöntemlerine uygun olan Tekafül sistemine göre şekillendirilen üründe kar payı dağıtım miktarı, yılda bir kez yılsonunda finansal sonuçlar üzerinden hesaplanarak yapılıyor.

Katılım Bankacılığı sektörünün öncü kuruluşu olarak, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sunmaya özen gösterdiklerini dile getiren Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, “Vakıf Emeklilik işbirliği ile hizmete sunduğumuz ‘Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi’ ürünümüz ile bireysel kredi müşterilerimizin kendilerini ve sevdiklerini güvenceye almalarının yanı sıra cari yılsonunda poliçe primleri oranında kardan pay dağıtıyoruz. Hasar ve sorumlulukların katılımcıların paylarına göre bölündüğü toplumsal bir sigorta havuzu modeli oluşturduk. Katılım sigortası faaliyetleri karından ve fonun yatırım gelirlerinden T.C Hazine Müsteşarlığı’nca tasdik edilen tarife teknik esasları dahilinde müşterilerimize belli oranda katılım karı dağıtıyoruz. Vakıf Emeklilik tarafından biriktirilen fonlar ise Kar Paylaşımlı Katılım Sigortacılığı modeli gereği faiz dışı yatırım araçlarında değerlendiriliyor. Bu yıl da ilk kar payı dağıtımımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Kurum olarak bir ilke imza atmaktan memnun olduklarını ifade eden Vakıf Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Obalı “Ülkemizin önemli bir gündemi haline gelen faizsiz finans sektörünün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bir yıldır katılım sigortacılığı konusunda önemli fırsatları, en iyi şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Onların da bize olumlu geri dönüşlerine şahit oldukça bu alandaki gayretimiz artıyor. İlk yılında İslami sigortacılık prensiplerine uygun olarak kar dağıtmaktan memnuniyet duyuyoruz. Katılım sigortacılığının yeni meyvelerini almak bizi mutlu ediyor. Vakıf Emeklilik olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun hizmet ve ürün sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BİR MİLYON LİRAYA VARAN SİGORTA TEMİNATI

Türkiye Finans şubeleri aracılığı hizmete sunulan Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi, bireysel finansmanda 1.000.000 TL ye kadar vefat ve tam maluliyet sigorta teminatı sağlıyor. 18-65 yaş arasında Türkiye'de yerleşik ve Türkiye Finans’tan eşit taksit ödemeli bireysel finansman desteği kullananlar bu ürüne sahip olabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.