Zeybekci, "Herkes Bir Koşuyorsa Biz Üç Koşmak Zorundayız"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; kartların yeniden dağıtıldığını, Türkiye'nin geleceğinin yeniden şekillendiğini söyledi. Türkiye'nin edilgen bir ülke olmayacağını dile getiren Zeybekci, kuralları belirleme kabiliyetinde bir ülke olmamız gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'nin üretim, dağıtım ve satış kanallarını gerçekleştiremeyen bir ülke olmasına rağmen başarılı bir ülke olduğunu kaydeden Zeybekci, AB'ye ihracatı artırarak devam ettiklerini belirtti.

Forum İstanbul 2017’ye katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; Çok hızlı üretim yapma kabiliyeti ve çok kısa sürede dağıtım yapma kabiliyeti ile ilgili başarılı bir ülke olduğumuza dikkat çekti.

Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ticarette öngörülebilirlik düştü. Kimse 6 ay önceden 1 milyon adet sipariş vermiyor. 2 haftadan önce sipariş ederek doğrudan mağazaya temin ediyor. Türkiye konumu itibariyle coğrafi avantajı ve hızlı üretimi ile bu konuda avantajlı konumda. Dünyada tüketim ve dağıtım ağları e-ticarette. Üretici doğrudan sipariş verenin adresine gönderim yapacak. Dünya buraya evirildi. Çin'de e-ticaret toplam ticaret payının yüzde 15'ini oluşturuyor. Her yılda artıyor. Biz de ise yüzde 2 seviyesinde. Ama hızlı bir ülkeyiz. Bu açığı kapatırız. Teknoloji 4.0 eskisi kadar konuşulmayacak. Çünkü eskimiş olacak. Gerek Eximbank kaynakları gerekse yatırım ve teşviklerle yatırım teşvik sistemini oluşturuyoruz. 20 milyar TL'nin üstünde bir başvuru var. Biriyle anlaşma sağlandı. 2 tane daha başvuru var. Bu 3 başvuru ile yapılacak toplam yatırım 11 milyar lira seviyesinde olacak. Eximbank ile ihracatçımıza gerekli destekleri veriyoruz. 2017 yılından sonra Güney Kore'yi geçip dünyanın bir numaralı Eximbank'ı olmak istiyoruz” dedi.

İhracatın içindeki teknolojinin payını yüzde 4'lerden yüzde 15'lere çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dikkat çeken Zeybekci, bu seviyeye gelinirse edilgenden etken bir ülkeye geçmiş olacaklarını vurguladı. Böylece kuralları belirleyen bir ülke olacaklarını savunan Zeybekci, "Herkes bir koşuyorsa biz üç koşmak zorundayız. Büyümemiz artıyor. AB ile ilişkilerimiz iyi gidiyor. Ekonomik istikrarı yakalayacağız. Büyümemiz devam edecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.