Anatolia Geneworks'dan 9 Aylık Dönemde 222 Milyon TL Kâr

Ar-Ge merkezlerinde geliştirdikleri biyoteknoloji ürünleri ile 70’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Anatolia Geneworks’un 1 Ocak- 30 Eylül dönemini kapsayan yılın ilk dokuz ayında, konsolide geliri yaklaşık 279 milyon TL olarak gerçekleşti. İhracat odaklı çalışan Şirket’in gelirlerinin %90’ı yurtdışı satışlardan elde edildi. Birçok farklı hastalığın teşhisinde kullanılan tanı kitleri, cihazlar ve gıda testleri üreten Anatolia Geneworks, güçlü bir performans sergileyerek yılın ilk 9 aylık döneminde 222 milyon TL konsolide net kâr açıkladı. Şirketin net kâr artışı %17 olarak gerçekleşti. 2021 yılında Ar-Ge yatırımlarına aralıksız devam eden Anatolia Geneworks 3. çeyrek sonunda da 105 Milyon TL tutarında güçlü net nakit pozisyonu açıkladı.

Genetik ve enfeksiyon hastalıklarını saptayan tanı kitleri, cihazları ve testleri geliştirip üreten Türk biyoteknoloji firması Anatolia Geneworks, 70’ten fazla ülkeye ihracat yaparak moleküler tanı alanında hizmet vermeye devam ediyor. Uzman kadrosuyla tüm dünyaya ürün sunan Anatolia Geneworks’un, bu yılın ilk dokuz aylık dönem cirosu yaklaşık 279 milyon TL olarak gerçekleşti.

Kuruluşlarından bu yana birçok farklı hastalığın teşhisinde kullanılan tanı kitlerini ve cihazlarını üreterek yüksek hassasiyete sahip ürünlerle hastalıkların hızlı ve doğru teşhis edilmesini sağladıklarını belirten Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper AkyüzBu dönemde halka arz sürecimizle birlikte bizim için son derece heyecan verici olan bir başka gelişme, Ar-Ge ve yönetim merkezimizi barındıran Sultanbeyli binamızda aktif çalışmanın başlamasıdır. Dünya’daki benzer Ar-Ge merkezlerinin arasında büyüklüğü ve sahip olduğu üst seviye donanımıyla öne çıkan merkezimizin, alanımızda üstlendiğimiz öncülük misyonuna yakışan bir altyapı imkanı sağlaması şirket olarak heves ve kararlılığımızı bir kat daha arttırmıştır” dedi.

Anatolia, etkin yönetimiyle sağlam bilanço yapısını ve şirket karlılığını korumaya devam ediyor

2021 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 279 milyon TL konsolide ciro ve 222 milyon TL konsolide net kâr elde ettiklerini belirten Akyüz, “Geçtiğimiz 9 aylık dönemde net karımız %17 artış göstermiştir, özellikle koronavirüs tanı kitlerinin satış fiyatlarında dünya genelinde yaşanan düşüş trendinden, firmamız yüksek ürün kalitesinin getirdiği avantajla en az şekilde etkilenmiş, üretimini arttırarak hem net kârını hem de kâr marjını yukarı taşımayı başarmıştır. Bu 9 aylık periyodun, 2020 yılının ilk 9 ayıyla karşılaştırıldığında gözlemlenen, koronavirüs tanı kitleri harici ürünlerimizin satışında elde edilen %35 civarındaki ciro artışı, pandeminin tüm hızıyla sürdüğü ve çok geniş ürün portföyümüzde yer alan koronavirüs haricindeki ürünlerimizin satışlarının büyük ölçüde baskılandığı bir dönemde özellikle anlamlıdır. Tek ürüne bağlı kalmayan, derinliği, çeşitliliği ve sürekliliği olan pazar penetrasyonu gerçekleştirme stratejimizin bir yansıması olan bu artış, ilerleyen yıllardaki büyüme hedeflerimize ulaşma konusundaki inancımızı pekiştirmiştir.” dedi. 

Alper Akyüz, sözlerini; “Şirketimiz yüksek çalışma temposunu koruyarak ve halka arz öncesi detaylı bir şekilde duyurduğu hedeflerine odaklanarak ilerlemektedir. 11 yılda Türkiye’de neredeyse hiç var olmayan bir sektörü oluşturan ve dünyaya açılan bir şirket olarak, karşımıza çıkan ve çıkabilecek her türlü olumsuzluğu aşma kararlılık ve becerimizi, bir kez daha tüm ortak ve yatırımcılarımıza hatırlatır ve tüm yatırımcılarımızı da yaptığımız işin niteliğine uygun, bilimin ve gerçeğin ışığında, akıl süzgecinden geçmiş kararlarıyla, yıllar boyu sürecek verimli bir birlikteliği sürdürmeye davet ederiz” şeklinde tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.