Çin Bankası’ndan Garanti’ye 250 Milyon Dolar Kredi

Garanti Bankası, ICBC Turkey Bank A.Ş.’nin koordinatörlüğünde ICBC ile 250 milyon ABD Doları tutarında, 3 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladığını duyurdu.

Verilen bilgiye göre söz konusu krediye ilişkin anlaşma Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün ve Finansal Kurumlar Müdürü Batuhan Tufan ile Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Halit Döver’in katılımı ile 10 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirildi.

Garanti’den yapılan açıklamada anlaşmanın, Garanti’nin, ICBC ile gerçekleştirdiği ilk karşılıklı kredi işbirliği olduğu belirtilerek, kredinin  genel kurumsal faaliyetler ve dış ticaretin finansmanında kullanılacağı bildirildi.

“İŞBİRLİKLERİ DEVAM EDECEK”

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün, “Çin Eximbank ve Sinosure ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmaların ardından, dünyanın en büyük bankası ICBC’yle de işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Garanti Bankası’nın uluslararası finans çevrelerinde inşa ettiği güven ve istikrar sayesinde, ülke ekonomisine katkı sağlayacağımız yeni bir işbirliğine daha imza atmak bize gurur veriyor. İlişkilerimizi güçlendirmek ve müşterilerimize daha özel çözümler sunmak üzere uluslararası bankalarla olan işbirliğimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

 ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen ise bu başarılı işlemin, ICBC olarak Türkiye’de bankacılık sistemine ve Garanti Bankası’na olan güvenin bir göstergesi olduğunu ve iki banka arasındaki bankacılık faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde gelişeceğine ve katma değer yaratmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.