Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen tüketici güven endeksi

DenizBank'ın Net Kârı Yüzde 28 Yükselerek 1 Milyar 416 Milyon TL’ye Ulaştı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”740 şube ve 15 bine yakın çalışan ile faaliyet gösteren bankamızın aktifleri 2017’nin ilk dokuz ayında yıllık yüzde 24 artarak 152 milyar TL’ye, net kârı ise yüzde 28 yükselerek 1 milyar 416 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

DenizBank'ın 2017 yılının ilk dokuz ayında yıllık olarak konsolide bazda; Mevduatı yüzde 33’lük artış ile 105 milyar TL, Toplam kredileri yüzde 24’lük artış ile 138 milyar TL olarak gerçekleşti. Müşteri sayısı ise 11,2 milyon kişi oldu.

DenizBank’ın 20. gurur yılını kutladıklarını belirten Hakan Ateş, 1997 yılında zorlu bir misyonu yerine getirmek üzere çıktıkları yolda bugün, finansman sağladığı projelerle adından söz ettiren bir kurum konumuna geldiklerini söyledi.

Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip eğitim, sağlık, enerji, altyapı, turizm, gemicilik, tarım, belediyeler ve spor kulüpleri gibi sektörlere finansman desteği sağlarken, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve etkinliğini artırmayı da sosyal sorumluluk olarak gördüklerini kaydeden Hakan Ateş; 1,5 milyonu aşkın KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle son üç yıldır bu alanda bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirtti.

NEFES Kredisi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi ve KGF Kredileri ile KOBİ’leri destekleyen öncü banka konumunda bulunduklarının altını çizen Ateş, bu krediler ile 10 Milyar TL’si KOBİ’lere olmak üzere toplamda yaklaşık 70 bin müşteriye 14 Milyar TL kaynakaktardıklarını söyledi. Ayrıca Nefes Kredisi’ne Türkiye’de ilk “evet” diyen, projede yer alan tek özel banka olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.