Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Hisse Senedi Satışlarında 2 Gün Bekleme Devri Sona Eriyor

‘T+0’ adı verilen yeni uygulama ile hisse senedi satışları karşılığı olan tutar, daha önce 2 gün olan bekleme süresine gerek kalmadan, anında müşteri hesaplarına aktarılabiliyor. Uygulama kapsamında, müşteriler internet şubesi üzerinden giriş yaparak, hisse senetlerini sattıkları andan itibaren hesaplarına yatan parayı 7 gün 24 saat boyunca kullanabiliyorlar.

Mevzuat gereği, hisse senetleri piyasasında bir payın satımının bedeli, satıştan 2 gün sonra tahsil edilebiliyor. Örneğin pazartesi günü satılan bir hisse senedinin bedeli yatırımcıya Çarşamba günü ödenebilirken, Deniz Yatırım’ın yeni uygulamasıyla Pazartesi satılan hisse senedinin bedeli ayni gün nakit olarak ödenebiliyor.Bu uygulama ayni zamanda nakite ihtiyacı olan hisse senedi yatırımcıları için resmi tatiller nedeni ile oluşan daha uzun bekleme sürelerinde de avantaj sağlıyor.

 "Zamanın Yanına Bugün Eklendi"
Söz konusu projenin sektörde bir ilk olduğuna dikkat çeken DenizBank Özel Bankacılık ve Yatırım Satış Performans Yönetimi Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cem Önenç müşterilerinin artık zaman kaybetmeden, gün beklemeden hisse senedi satışı sonrası paralarının eş zamanlı olarak hesaplarına geçtiğini söyledi. Önenç söyle devam etti; “Uygulamaya aldığımız ‘T+0’ projesi, yatırım literatüründe zaman anlamına gelen T’nin yanına eklenen 0 ile bugünü, şu anı işaret ediyor. Artık eskiden olduğu gibi cuma günü hisse senedini sattığınızda paranızı almak için hafta sonu ve iki iş gününün geçmesini beklemiyorsunuz. Hemen, işlemi yaptınız anda para hesabınıza yatıyor. Sektörde böyle bir ilke imza atmak mutluluk verici. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de sürecek.”
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.