İş Yatırım'ın 2017 İlk Çeyrek Solo Özkaynak Kârlılığı %23

İş Yatırım’ın ilk çeyrek solo net karı; geçen yılın aynı dönemine göre %56 artarak 46 milyon lira olurken, özkaynak karlılığı %23, Konsolide net kârı ise; geçen yılın aynı dönemine göre %116 artarak 27,2 milyon lira olurken, özkaynak kârlılığı %12,6 olarak gerçekleşti.

2017 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN), farklı faaliyet alanlarından dengeli gelir elde etme özelliği ile büyümeye ve kâr açıklamaya devam etti.

İş Yatırım Genel Müdürü Riza Kutlusoy konuya ilişkin açıklamasında; Sektörümüzün öncü ve lider kuruluşu olarak yirminci yılımızı geride bırakırken, dengeli ve sürdürülebilir gelir yaratabilme kabiliyetimiz, verimlilik artışındaki hassasiyetimiz, kaliteli rekabet ortamına verdiğimiz önem ve kurumsal yönetim anlayışımızla, yılın ilk çeyreğinde operasyonel ve finansal performansımızı başarılı bir şekilde devam ettirdik.

Yılın ilk çeyreğinde aracılık sektörüne ilişkin yapılan mevzuat değişikliğine rağmen sağlanan %23 özkaynak kârlılığı ve ISMEN’in son 12 ayda yatırımcısına %40 kazanç sağlamasının, başta ortaklarımız olmak üzere bütün paydaşlarımız için memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.