Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan türk telekom

Tüpraş 2017 Yılında  4.9 Milyar TL Faaliyet Karı Elde Etti

2017 yılında toplam 4.9 milyar TL faaliyet karı elde eden Tüpraş, üretim miktarını bir önceki yıla göre 1 milyon ton artırarak 2017 yılında toplam 28,9 milyon ton üretim gerçekleştirdi.

Tüpraş'tan yıl sonu bilançosuyla ilgili yapılan açıklamada ticaret aktiviteleri ile birlikte 25,7 milyon tonu yurt içi, 5,8 milyon tonu yurt dışı olmak üzere toplam 31,5 milyon tonluk satış miktarına ulaşıldığı bildirildi.  Açıklamada ayrıca 2017 yılı 4. çeyrek satış hasılatının, bir önceki yıla göre yüzde 36 artarak 14,6 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtilirken, ham petrol fiyatının yüzde 24, dolar/TL kurunun ise yüzde 20,8 yükselmesinin etkisi yanında  satış miktarındaki yüzde 4'lük artışla 2017 yılında 53,9 milyar TL satış hasılatı elde edildiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada, volatilitenin yüksek olduğu bir dönemde Tüpraş'ın risklerini doğru politikalarla yöneterek, 2017 yılı 4. çeyrekte 778 milyon TL faaliyet karı, 754 milyon TL vergi öncesi kar elde ettiği, tüm yılda ise 4,9 milyar TL faaliyet karı, 3,8 milyar TL net kara ulaşıldığı kaydedildi.

RAFİNAJ VE DENİZCİLİK YATIRIMI

Açıklamanın son bölümünde 2017 yılında 185,4 milyon dolar rafinaj, 117,6 milyon dolar denizcilik yatırımı yapan Tüpraş'ın lojistik yeteneklerini artırmak amacıyla demiryolu taşımacılığı faaliyeti için Körfez Ulaştırma A.Ş.’yi kurarak, denizyolu taşımacılığının ardından demiryolu taşımacılığında da önemli bir oyuncu haline geldiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.