Botoks Nedir?       

Mimik hareketleri yüzümüzde kırışıklıklara neden olur. Özellikle kasılmaların olduğu alanlarda hücre üretimi azalır ve elastik liflerle yaşanan azalmalar sonucunda kırışıklıklar meydana gelir. Yüzde oluşan kırışıklıkların oluşmasına engel olmak amacıyla uygulanan tedavi yöntemi ise botoks.

18-65 yaş aralığındaki herkeste uygulanabilen botoks, özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Gebe ve emzirenlerde ise uygulanması önerilmez.

Botoks tedavisinde kullanılan ilaç kasları gevşeten saflaştırılmış bir proteinden oluşur. Kullanılan ilaç yüz kaslarının kasılmalarına engel olduğu için pürüzsüz ve gergin bir cildi ortaya çıkartır.

Oldukça güvenli bir tedavi olan botoksta kullanılan ilaç çok düşük bir dozda uygulanır. Göz kenarı, dudak çevresi gibi yüzün belirli bölümlerine yapılan uygulama 10 ya da 15 dakika sürer. Tedavide uygulanan insülin iğnesinin sadece uç kısmı batırıldığı için çok az bir acı verir.

Yaklaşık 32 yıldır uygulanan botoks tedavisi, yüz ifadesi tamamen donuklaşmış veya birbirine benzeyen yüzlerin ortaya çıkmaması adına mutlaka bir doktor tarafından yapılmalı. Botoks tedavisi, göz tikleri, şaşılık, yüz felci gibi alanlarda da kullanılır.

Botox tedavisi  3-6 aylık bir düzelme sağlar. Uygulamalar tekrarlandıkça  bu sure 8-10 aya kadar çıkabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.