Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

14.Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Başlıyor

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin hazırlıklarına başlandı. Bu yıl 14.sü gerçekleşecek olan festivalde farklı ülkelerden gelecek konuk müzisyenler de yer alacak.

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 24 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festival bu yıl da 3 ayrı konseptte sunulacak. 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağında düzenlenecek klasik konserler bölümünün ardından son iki yıldır Gümüşlük sahilinde gerçekleşen “Suda Caz” ve “Kumda Gitar” konserleri yapılacak.

Festival Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak

Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını, Piyanist Eren Levendoğlu’nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı 14. Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl Türkiye’den katılacak konukların yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika’dan gelecek müzisyen konuklar da yer alacak. 6 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verilecek.

Açılış konserine Önceki festivallerden görülmeye alışıldık yüz Fransız kemancı Gilles Apap’a akordeon ustası Myriam Lafar eşlik edecek. Festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu, viyolonselci Dilbağ Tokay’la antik taş ocağında sahne alırken; yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil –Raffaele Trevisani performans sergileyecek. Festival kapanışı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile sona erecek.

Gümüşlük sahilinde gerçekleşecek 'Suda Caz' konserleri Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavssen ile başlayacak ve Emin Fındıkoğlu Trio ile Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz gibi gruplarla sürecek.Kumda Gitar konserleri ise Erdem Sökmen - Hasan Meten ikilisi ile başlayacak. Ardından piyanodaki virtüözlüğünü gitarına da yansıttığı bilinen Brezilyalı sanatçı Egberto Gismonti ve Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, birer konser verecekler.

Genç Piyanistler Ahmed Adnan Saygun İçin Yarışacak
Cumhuriyet tarihinin önemi bilinen bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma bu yıl da gerçekleşecek. Bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmak amaçlarını taşıyan yarışma; ​2 yılda bir hayata geçirilen yarışmanın 4.’sü olarak düzenlenecek.Yarışma, 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev’de yapılacak.Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 15Temmuz olarak belirlendi.

Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak gerçekleşecek proje ile 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi İstanbul Orchestra’Sion’la bir konser verecek. Aynı şekilde Notr Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.