Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

23. Gezici Festival'in Son Durağı Kastamonu Oldu

Yolculuğuna 1 Aralık’ta Ankara’da başlayan 23. Gezici Festival, 8-11 Aralık tarihlerindeki Sinop gösterimlerini tamamladıktan sonra 12-14 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliği ile Kastamonu’ya konuk oldu.

Girişlerin ücretsiz olduğu festival bir öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen ilk film festivali olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda kentinde ilk film festivali. Festivalin açılışında Medya ve İletişim Topluluğu adına konuşan Eyüp Alan bir gelenek yarattıklarını ve mezun olan arkadaşlarının ardından bu geleneği devam ettirmek istediklerini belirtti.

Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda izleyicisiyle buluşan festivale katılım her yıl olduğu gibi çok yoğundu. İlk gününe Denis Villleneuve’ün Politeknik filmiyle başlayan festivalde, Körfez filminin gösteriminin ardından yönetmen Emre Yeksan ve yapımcı Anna Maria Aslanoğlu’nun katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.


Festivalin ikinci günü Kanada’dan çocuk filmleri seçkisiyle başladı. Oyuncu Başak Köklükaya, İşe Yarar Bir Şey filminin gösteriminden sonra Kastamonulu sinemaseverlerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Günün son gösteriminde Ercan Kesal seçkisinden Sidney Lumet’in yönettiği 12 Kızgın Adam izleyicilere sunuldu.


Michael Haneke’nin filmi Mutlu Son ile başlayan festivalin son günü, Onur Saylak’ın mülteci sorununu anlattığı filmi Daha ile devam etti. Festival’in kapanış filmi Sarı Sıcak‘tı, gösterimden sonra yönetmen Fikret Reyhan izleyicilerin sorularına cevap verdi.


Film gösterimlerinin yanı sıra Gezici Festivali’n yol arkadaşlarından Zeki Demirkubuz da sinemaseverlerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.