28. Akbank Caz Festivali Başlıyor

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali bu yıl 28. kez caz severlerle buluşacak.

Akbank’ın en uzun soluklu kültür sanat projelerinden Akbank Caz Festivali, zengin programıyla 28. kez  şehri caz haline dönüştürmeye hazırlanıyor. Bu yıl 17-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak 28. Akbank Caz Festivali’nde bu yıl caz müziğinin önemli temsilcilerinden Jamie Cullum, Till Brönner Septet, The Bad Plus, Avishai Cohen Quartet, Tarkovsky Quartet gibi isimler sahne alacak.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif İş birliğiyle gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali’nde 12 gün boyunca; Ustalara Saygı, Festivale Özel, Cazda İngiliz Çıkartması, Güçlü Nefesler, Caz ve Ötesi, Sihirli Eller, Fransız Rüzgarı’ndan oluşan yedi ana temanın yanında; Caz Saat, Liselerde Caz, Kampüste Caz ve Atölyeler ile toplam 11 kategoride çeşitli etkinlikler yapılacak.

“Akbank Caz Festivali Şehirlere Renk Katmaya Devam Ediyor”

Festival hakkında açıklamalarda bulunan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Bugün İstanbul’un müziğin ve çağdaş sanatın başlıca merkezlerinden biri olmasında kuşkusuz Akbank ve Akbank Sanat’ın çok büyük katkıları var. Her yıl büyük bir özenle hazırlanan programı, söyleşileri, kampüste ve liselerde caz etkinlikleri ile Akbank Caz Festivali şehirlere renk katmaya devam ediyor. Caz müziğini geniş kitlelerle tanıştırma ve genç cazcıları keşfetme misyonuyla İstanbul sınırları içinde kalmayan Akbank Caz Festivali’nin, Anadolu’da da heyecanla beklenen bir festival haline gelmesinden mutluluk duyuyoruz. Cazın farklı renklerini müzikseverlerle buluşturan Akbank Caz Festivali’ni gittikçe artan izleyici kitlesi ile buluşturmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” dedi.

“Yurt Dışında Da İlgiyle Takip Edilen Bir Festival”

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, çeyrek yüzyılı geride bırakan Akbank Caz Festivali’nin, yurt dışında da ilgiyle takip edilen geleneksel bir festival haline geldiğine dikkat çekti.

Akbank Caz Festivali’nin kesintisiz bir şekilde, ilk günkü heyecanıyla devam ettiğini belirten Bigalı, bunun festival ekibinin emeği, müzisyenlerin desteği ve caz severlerin büyük ilgisi sayesinde olduğunu vurguladı. Bigalı, Akbank Caz’ın önemini, “Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali 28. yılında da önceki yıllarda olduğu gibi, programını genişletip, farklı deneyimler ekleyerek yeni dünyayı takip eden, gençleşen ve hedef kitlesini genişleten bir festival olmayı başardı” sözleriyle ifade etti.

“Dünyanın Dört Bir Yanından İsimlere Yer Vereceğiz”

Pozitif Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Turfan Mumcuoğlu da açıklamasında, Akbank Caz Festivali'nin programına ilişkin çeşitli bilgiler verdi. Mumcuoğlu programa ilişkin, "Caz müziğinin önemli temsilcilerinden, Grammy, Altın Küre, BRIT, GQ Dergisi Yılın Müzik Adamı gibi sayısız ödüllerin sahibi Jamie Cullum, Almanya’nın Chet Baker’ı olarak anılan Grammy ödüllü Till Brönner, bu yıl yayınlanan 13. stüdyo albümü Never Stop II’nin turnesiyle The Bad Plus, usta trompetçi Avishai Cohen Quartet, Andrei Tarkovsky’nin sinematografik dehasına atıfta bulunan Tarkovsky Quartet gibi isimlerinin yanı sıra Gilles Peterson’ın keşfettiği, İngiltere caz sahnesinin yeni isimlerinden Ezra Collective, The Comet is Coming, Nubya Garcia gibi isimler her sene daha fazla seyirci ile buluşan Akbank Caz Festivali programında olacak” dedi. Dünyanın dört bir tarafından İstanbul’a gelecek müzisyenler olduğunu beliten Mumcuoğlu, "Bixiga 70, Karl Hector & The Malcouns, Josef Leimberg and The Astral Progressions Ensemble, Omer Avital Qantar, Shinya Fukumori Trio, Caloé, Remi Panossian Trio, Woody Black 4 gibi Japonya’dan Amerika’ya, Fransa’dan Brezilya’ya yine dünyanın dört bir yanından isimlere yer vereceğiz” dedi.

Festival’de 100’den Fazla Müzisyen Sahne Alacak

28. Akbank Caz Festivali’nde konserler ‘Şehrin Caz Hali’ne uygun şekilde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Badau, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Uniq Hall, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 37 ayrı mekanda 37 konser, 3 söyleşi, 16 atölye yapılacak. Festival 100’den fazla müzisyeni ağırlayacak ve Kampüste Caz ile 9 farklı şehre taşınacak.

Liseli Gençler Usta Müzisyenlerle Buluşacak

Bu yıl yedincisi düzenlenen “Liselerde Caz Atölyeleri”, lise çağındaki gençlere caz müziğini tanıtma ve sevdirmek için dokuz liseden gençleri, Ercüment Orkut, Volkan Topakoğlu ve Ediz Hafızoğlu ile bir araya getirecek. Gençler caz müziğini ve enstrümanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

28. Akbank Caz Festivali’nde, Türkiye caz tarihi için çok değerli isimler ile bu yıl iki ayrı söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşilerden ilki, caz programcısı Hakan Rauf Tüfekçi moderatörlüğünde Emin Fındıkoğlu, Okay Temiz ve Neşet Ruacan’ın konuk olacağı “Kuzeye Gidenler” ve ikincisi de Hülya Tunçağ moderatörlüğünde, Ayten Yaraş Pekcan, Sebla Pekcan ve Nilüfer Verdi’nin konuk olacağı “Erol Pekcan Anısına” olacak. Festival kapsamında ayrıca, caz müziğinin tiyatro yapıtlarının üzerine etkisini ve bu iki sanat disiplini arasındaki ilişki ile ilgili Koffi Kwahulé ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

9 Şehirde “Kampüste Caz”

 “Kampüste Caz”, üniversitelileri bu yıl Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana’da genç neslin önemli isimlerinden Evrencan Gündüz ve Uzaylılar’ı üniversiteli gençlerle buluşturacak.

28. Akbank Caz Festivali konserlerinin biletlerini Mobilet’ten alabilir, Festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanısıra instagram.com/AkbankSanat, facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.