Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları vodafone Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite

3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali Çukurova'da Başladı

3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali, şair, yazar, gazeteci ve sanatçıların katılımı ile bugün Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Festivalde Çukurova Belediyesi'nin yapımını üstlendiği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in çocuklarıyla rol aldığı ‘Görüş Günü’ filmi izlendi.

Çukurova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nin üçüncüsü, Mektebim Bilfen Okulları Çocuk Korosu’nun mini konseriyle başladı. Festival başrolünü Çukurova Belediye Başkanı Çetin’in oğlu Deniz Çetin ve kızı Devrim Çetin’le oynadığı, Ayça Öztorun’un senaryosunu yazdığı, Fatih Koca’nın yönettiği  ‘Görüş Günü’ adlı 26 dakikalık kısa film gösterimi ile devam etti. Filmin gösteriminden sonra söz alan senarist Ayça Öztorun ve Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Çetin’e böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

“ORHAN KEMAL’LERİN YAŞAR KEMAL’LERİN, YILMAZ GÜNEY’LERİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

Çetin, ise ‘Görüş Günü’ filminin festivale katılacağını Berlin ve Viyana’dan başarılarla döneceğine inandığını kaydederek, “Sanata ve sanatçıya sahip çıkıyoruz. Adana’nın tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Orhan Kemal’lerin Yaşar Kemal’lerin, Yılmaz Güney’lerin değerini biliyoruz. Bu bereketli topraklar çok değerli isimler yetiştirdi. Biz hepsine sahip çıkıyoruz.  ‘Çukurova’yı kültür sanat ve festivaller kenti yapacağız’ diyerek çıktığımız bu yolda kültür sanat alanında ilklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

ONUR KONUĞU ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİRLERİNİ OKUDU

3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nin onur konuğu olan Şair Ataol Behramoğlu’nun şiirli sohbeti ile devam eden etkinlikte Behramoğlu, “Orhan Kemal’in adına yapılan böylesine güzel ve duygulu bir festivalde sizlerle olmak benim için bir onur. Başkan Soner Çetin’e ve Çukurova Belediyesi’ne davetleri ve organizasyonları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İmza törenleri ve söyleşilerle devem edecek olan festival, yarın saat 19.30’daki Mazlum Çimen konseri ile sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.