'Adı Kadın Türküler' 4 Mart'ta Müzik Marketlerde

Rumeli Müziği olarak bilinen Türk-Balkan ezgileri üzerine çalışmalar yürüten akademisyen ve müzisyen Evrim Kaşıkçı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırladığı “Adı Kadın Türküler” albümü 4 Mart’ta müzik marketlerde yerini alacak. Evrim Kaşıkçı’nın bölge türküleri ve kültürünün yaşatılması için gösterdiği çaba sayesinde unutulmaya yüz tutmuş Rumeli -Balkan türküleri ölümsüzleşiyor.

Rumeli-Balkan türkülerini sesi ve akordeonuyla müzik severlerle buluşturan Evrim Kaşıkçı’nın ikinci albümü Adı Kadın Türküler, 4 Mart’ta tüm müzik marketlerde müzik severlerin beğenisine sunulacak. Mersanat etiketiyle çıkan albüm, birinin bestesi Kaşıkçı’ya ait diğerleri anonim olmak üzere, Balkan ve Trakya yöresindeki kadınlara yakılmış 14 türküden oluşuyor.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Evrim Kaşıkçı, sonrasında “Değişim Yönetimi” konusunda ve müzik kültürü odaklı olarak “Türk Yunan Kültürel Etkileşimi” konusunda yaptığı çalışmalarla Eğitim Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans dereceleri aldı. Halen Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı’nda akademisyen olarak görevini yürüten Kaşıkçı, Balkan Çalışmaları doktora programında lisansüstü eğitimine devam ediyor. Evrim Kaşıkçı, akademik ve müziksel faaliyetleriyle; Rumeli-Balkan türkülerini derlemeyi, kayıt altına almayı, dinleyici kitlesini arttırmayı ve başta Balkan coğrafyası olmak üzere yıllarca bir arada yaşamış¸ halklar arasındaki kültürel etkileşime dikkat çekmeyi hedefliyor. Kaşıkçı 2014 Ocak ayında da bu amaçlara yönelik çalışmalarından biri olan Edirne’den isimli ilk proje albüm çalışmasını yayınlamıştı.

Adı Kadın Türküler albümünde yer alan eserler:

Hanım Ayşem

Pakizem

Fadimem (Ayletme Beni)

Nazikem

Halimem

Remziyem

Kadriyem

Nuriyem (Bursa’dan Alma Tuzu)

Fatmem

Kazibem

Hanım Ayşem (remix)

Nerdesin Oğulcuğum?

Mezarımı Kızlar Kazsın

Evlerinin Önü Handır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.